I DALJE BEZ PRISUTNOSTI JAVNOSTI NA SUĐENJU ATENTATORIMA NA ĐINĐIĆA

Pred vijećem Specijalnog suda za borbu protiv organiziranog kriminala u srijedu je nastavljeno suđenje 13orici optuženih od kojih su osmorica još u bijegu za atentat na srbijanskog premijera Zorana Đinđića, ubijenoga 12. ožujka prošle godine.

Suđenje je zatvoreno za javnost kao i prethodnog dana, kad je svjedočio zaštićeni svjedok Zoran Vukojević Vuk, bivši zemunski policajac i šef osiguranja Dušana Spasojevića Šiptara, vođe kriminalnog "zemunskog klana" ubijenoga u policijskoj akciji "Sablja".

Iskaz je počeo davati pripadnik "zemunskog klana", također svjedok-suradnik Miladin Suvajdžić zvani Đura Mutavi.

Kako navode beogradski mediji, svjedok Vukojević je u utorak ponovio i dopunio svoje svjedočenje iz istražnog postupka, kad je ispričao da je razlog za atentat na premijera bio strah da će pripadnici Jedinice za specijalne operacije MUP-a Srbije, na čelu s prvooptuženim za atentat, Miloradom Lukovićem Legijom, biti izručeni Haškom sudu.

Vukojević je u svojem iskazu optužio pripadnike "zemunskog klana" za pripremu i izvršenje Đinđićeva ubojstva, ali je u toj zavjeri spominjao i Borislava Mikelića, bivšeg predsjednika vlade tzv. Republike Srpske Krajine, Acu Tomića, bivšeg načelnika Uprave sigurnosti Vojske SRJ, haškog optuženika Vojislava Šešelja i još neke, protiv kojih je nedavno specijalni tužitelj za borbu protiv organiziranog kriminala povukao optužnicu.

Suđenje je, inače, počelo 22. prosinca prošle godine, ali je vrlo često bilo prekidano mnogobrojnim zahtjevima branitelja optuženih za izuzeće sudskog vijeća, viših sudova i tužiteljstva, te je u srijedu tek 15. dan suđenja.

(Hina) xttag ybs

Pročitajte više