I dalje ogromne gužve na granicama. Na Bajakovu se čeka šest sati

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

NA ULAZU u Republiku Hrvatsku na graničnim prijelazima s Republikom Srbijom i BiH na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske čekanja su višesatna, a najduže se, oko šest sati, čeka na graničnom prijelazu Bajakovo.

 

 "Najveće kolone su na graničnom prijelazu Bajakovo, gdje se na ulazak u zemlju čeka u prosjeku oko šest sati", potvrdio je Hini glasnogovornik policijske uprave Dragoslav Živković.

Normalno je, kaže, da pri višesatnim čekanjima ima i nervoze među putnicima. "Nije bilo do sada razloga za postupanjem policije, a jedini izraz nervoze zbog čekanja bila su trubljenja pojedinih vozača", napomenuo je Živković.

Očekuje, kaže, da bi narednih dana trebalo doći do smanjenja gužvi na graničnim prijelazima na ulazu u Hrvatsku. "Teško je to predvidjeti jer ima i onih koji još nisu ni krenuli na put, upravo očekujući da bi se tijekom današnjeg dana i večeri mogle stvoriti gužve na prijelazima", rekao je.

U svakom slučaju, ističe, hrvatska policija raspolaže s dovoljno resursa kako bi promet preko graničnih prijelaza tekao nesmetano uz, doduše otežane uvjete. "Kapacitet prijelaza je takav kakav je, dok, s druge strane, moramo ispuniti i sve granične norme, posebice vezane uz šengenski prostor, čijom je članicom Hrvatska postala 1. siječnja", podsjetio je Živković.

Pročitajte više