I danas se očekuju gužve u Zagrebu, izbjegavajte područje oko NSK-a i Maksimira

Foto: PUZ

JOŠ DANAS se u Zagrebu se održava Prvi parlamentarni summit Međunarodne krimske platforme, zbog čega se na području Zagreba i Velike Gorice očekuje dolazak i boravak većeg broja predsjednika i predsjednica parlamenata i parlamentarnih skupština te međunarodnih organizacija te njihov odlazak.

Među njima će biti i predsjednica Zastupničkog doma američkog Kongresa Nancy Pelosi. U Zagreb je stigao i predsjednik ukrajinskog parlamenta Ruslan Stefančuk, koji se u subotu sastao s Gordanom Jandrokovićem.

Dolazak delegacija u NSK očekuje se od 8:20 do 9:15 pa se tada na tom dijelu očekuju velike gužve. U 14:20 na rasporedu je obraćanje javnosti Jandrokovića i Stefančuka te se nakon toga očekuje odlazak delegacija.

Policija je priopćila da će se zbog provedbe posebnih mjera sigurnosti uspostaviti privremena regulacija prometa te tom prilikom može dolaziti do povremenog kratkotrajnog prekidanja odvijanja prometa uz nazočnost policijskih službenika.

Privremena zabrana zaustavljanja i parkiranja u utorak

Osim navedenog, na području užeg centra Zagreba, u utorak od 6 sati do 22 sata, uspostavit će se privremena zabrana zaustavljanja i parkiranja vozila na posebno označenim mjestima trakama "stop - policija", o čemu su vlasnici vozila i stanari zgrada na navedenim lokacijama već upoznati, objavila je policija.

Zagrebačka policija poziva građane, odnosno sve sudionike u cestovnom prometu, a posebice vozače motornih vozila i pješake, na razumijevanje i strpljenje u vrijeme uspostave privremene regulacije prometa navedenih dana.

Također, iz zagrebačke policije pozivaju građane na dosljedno poštivanje uputa i naredbi policajaca kao i poštivanje pravila navedenih u privremenoj regulaciji prometa na pojedinim prometnicama. Promet će biti posebno reguliran na trasi od zagrebačke Zračne luke dr. Franjo Tuđman kroz Buzin, Novi Zagreb, Trnje i Centar do Gornjega grada.

U nastavku pogledajte karte s obilaznim pravcima:

Posebna regulacija prometa na području grada Zagreba i zbog utakmice

"Građane obavještavamo da će na dan utakmice organizator i policija, temeljem odobrenja Gradskog ureda za obnovu, izgradnju, prostorno uređenje, graditeljstvo, komunalne poslove i promet, uspostaviti posebnu regulaciju prometa na način da će u utorak, 25. listopada 2022. godine od 6 sati za sav promet  biti zatvoreno:

- parkiralište ispred zapadne tribine stadiona „Maksimir“

- parkiralište nekadašnje tržnice Borongaj

- poligon za obuku vozača

- parkiralište kod bazena Svetice

- parkiralište od Spomenika bacaču diska do zapadnog parkirališta stadiona „Maksimir“

- Ulica Divka Budaka od nekadašnje tržnice Borongaj do bazena Svetice

- Hitrecova ulica i parkiralište na Hitrecovoj ulici

- zapadno parkiralište Ekonomskog fakulteta-Zagreb na Trgu J.F. Kennedyja.

Mjere posebne regulacije prometa će biti na snazi do 24 sata.

S obzirom na to da posjetitelji svoja vozila neće moći parkirati oko stadiona i u široj zoni oko stadiona, savjetujemo da, ako na javno okupljanje dolaze osobnim vozilom, isto parkiraju na parkiralištima u drugim dijelovima grada te pješke ili javnim prijevozom dođu do stadiona.

Još jednom upozoravamo vozače da svoja vozila ne ostavljaju na mjestima gdje je zabranjeno zaustavljanje i pakiranje. Prometni redari će s policijskim službenicima na dan održavanja javnog okupljanja sankcionirati vozače nepropisno parkiranih vozila te će vozila za koja budu postojali uvjeti za premještanje biti premještena.

Sve sudionike u prometu molimo za dodatno strpljenje i oprez ako dođe do stvaranja većih gužvi i zastoja, posebno ako bude postojala potreba za zatvaranjem određenih dijelova prometnica na području grada Zagreba.    

Savjetujemo svim građanima koji planiraju doći na utakmicu, da na vrijeme krenu prema stadionu te da ako su u mogućnosti koriste javni prijevoz, radi izbjegavanja gužve", priopćila je zagrebačka policija.

Pročitajte više