I Miroslav Tuđman bi bio predsjednik Hrvatske

MIROSLAV TUĐMAN predsjednički je kandidat desnice na sljedećim predsjedničkim izborima, a kandidirala ga je skupina konzervativnih hrvatskih intelektualaca. Akademik Ivan Aralica službeno je ponudio HDZ-u da prihvati i podrži sina pokojnog predsjednika Tuđmana kao svog predsjedničkog kandidata kandidata, doznaje Jutarnji list.

"Miroslav Tuđman spreman je učiniti ono što nije želio ni dok mu je otac bio živ i ući u HDZ te prihvatiti političku platformu HDZ-a, ako ga je HDZ zauzvrat spreman podržati kao svog predsjedničkog kandidata", poruka je koju je Aralica prenio na sastanku s Andrijom Hebrangom, članom predsjedništva HDZ-a.

Sanader zna za ponudu

Neisticanje imena HDZ-ovog predsjedničkog kandidata natjeralo je spomenutu skupinu desno orijentiranih intelektualaca da ponudi svog kandidata, kojeg bi prihvatile sve konzervativne stranke i HDZ.

"Ne radi se o akciji traženja imena. Ime postoji, ime se zna. Sanader ga također zna", rekao je Aralica u intervjuu za novi broj Hrvatskog lista.

HDZ ipak nije reagirao na ponudu desničarskih intelektualaca, već ju je s indignacijom odbacio, kazao je izvor iz vrha te stranke za Jutarnji. Među inicijatorima Tuđmanove kandidature, s druge strane tvrdi Aralica, stoje uglavnom HDZ-ovci, a tek dijelom nestranački ljudi, no on njihova imena nije htio otkriti.

K.S.
Foto: Index (Arhiva)

Pročitajte više