I ogulinski Vodovod i kanalizacija pod istragom Uskoka?

OGULINSKA tvrtka Vodovod i kanalizacija pod istragom  je nadležnih institucija za suzbijanje korupcije i kriminaliteta, a u istragu je uključeno i još nekoliko poduzeća, objavljuje Ogulin info.  Kako stoji u tekstu, u istrazi se spominje i ogulinska tvrtka Inženjering biro 2001 čiji je osnivač Mirko Župan, koji je ujedno rukovoditelj tehničkog sektora u Vodovodu i kanalizaciji Ogulin.

Inženjering biro je tvrtka koja je osnovana 2001. godine s temeljnim kapitalom od 25 tisuća kuna, da bi nakon tri godine, 2004. godine, temeljni kapital bio povećan za više od deset puta, na 278 tisuća kuna. Tvrtka je registrirana na više djelatnosti pod kojima je registriran i ogulinski Vodovod i kanalizacija, a sada je vodi Damir Stipetić.

Direktor Vodovoda i kanalizacije Zdravko Paušić je opovrgnuo navode da je tvrtka koju on vodi ikada surađivala sa Županovom tvrtkom Inženjering biro. A isto je potvrdio za Ogulin info i Mirko Župan.

Ipak, Župan je naveo i da je Damir Stipetić u ime tvrtke J.J. Gradnja javnim nadmetanjem dobio posao za obavljanje kanalizacijskih radova u Lomostu, no Župan ne vidi ništa sporno u tome što je Stipetić istovremeno i direktor njegove tvrtke Inženjering biro.

Prema navodima iz Uskoka, "predmet Vodovod i kanalizacija Ogulin Uskok je ustupio na nadležni postupak Općinskom državnom odvjetništvu u Ogulinu, koje je zatražilo provjeru navoda iznesenih u podnesku Uskoka, a konačna državnoodvjetnička odluka u ovom predmetu još nije donijeta", piše Ogulin info.

Pročitajte više