I papa prozvao Trumpa zbog razdvajanja djece migranata

Foto: Hina/EPA

PAPA Franjo je danas, na Svjetski dan izbjeglica, pozvao ljude da pomognu izbjeglicama, nekoliko sati nakon objavljivanja intervjua u kojemu je kritizirao krutu imigrantsku politiku američkog predsjednika Donalda Trumpa.

"Isusa susrećemo u svakom siromahu, odbačenom i izbjeglici. Ne dopustimo da nas strah spriječi u srdačnom prihvatu bližnjega koji je u potrebi", objavio je papa Franjo na Twitteru.

"Ljudsko dostojanstvo ne ovisi o tome jesi li građanin, migrant ili izbjeglica"

"Ljudsko dostojanstvo ne ovisi o tome jesi li građanin, migrant ili izbjeglica. Spasiti život onome tko bježi od rata i siromaštva je humani čin", poručio je u drugoj poruci na toj društvenoj mreži.

Sveti Otac je u posebnoj izjavi za agenciju Reuters rekao da se slaže s američkim katoličkim biskupima koji su kritizirali politiku Trumpove administracije koja odvaja djecu od roditelja koji su uhićeni pri ilegalnom prelasku granice.

"Nije lako, ali populizam nije rješenje"

"Na strani sam (američke) biskupske konferencije", istaknuo je Papa, optuživši populističke političare da "stvaraju psihozu" u vezi s migrantskim pitanjem.

"Nije lako, ali populizam nije rješenje", rekao je papa Franjo. "Populizam ne rješava stvari. Rješavaju ih prihvaćanje, upoznavanje i razboritost."

Papa Franjo, rođen u Argentini u obitelji talijanskih migranata, glasan je zagovornik migrantskih prava. Prije nego što je Trump bio izabran na predsjedničku dužnost, njegov plan izgradnje zida na meksičkoj granici ocijenio je "nekršćanskim".

Pročitajte više