SDP sazvao konferenciju, Hajdaš Dončić: "Ovaj povjerenik je nastavak HDZ-ove politike iz doba privatizacije"

Foto: Hina

NAKON što je Plenković od jutros održao dvije presice, konferenciju su sazvali i SDP-ovci.

"Predsjednik Socijaldemokratske partije Hrvatske Davor Bernardić i saborski zastupnik SDP-a Siniša Hajdaš Dončić održat će konferenciju za medije danas, 10. travnja 2017. godine u središnjici SDP-a (Trg Drage Iblera 9), s početkom u 12.45 sati. Tema konferencije za medije bit će razvoj situacije oko Agrokora", stoji u priopćenju SDP-a.

Podsjetimo, vlada je na sjednici jutros imenovala Antu Ramljaka posebnim povjerenikom za Agrokor. On se, odmah nakon konferencije na kojoj je predstavljen, sastao s dobavljačima. Sastanak nije trajao dugo, ali dobavljači su, kako se čini, zadovoljni dogovorenim. Na konferenciji nakon sastanka Marica Vidaković iz Kraša rekla je da će zaposlenike pozvati da kupuju u Konzumu.

Na konferenciji je govorio Siniša Hajdaš Dončić koji je kritizirao izbor povjerenika.

"Sam izbor povjerenika govori o kontinuitetu HDZ-ove politike još iz doba privatizacije. Možemo zaključiti da je povjerenik izbor tadašnjeg ministra Škegre. Ipak, želimo da uspije, da isplati plaće, isplati dobavljače i da za mjesec dana napravi popis da znamo kakva je u Agrokoru situacija. SDP je otvorio info telefon gdje svi zainteresirani mogu pričati s timom unutar naše stranke, a to i nama koristi da dublje uđemo u probleme koji su prisutni", rekao je Siniša Hajdaš Dončić.

"Postoje upiti i pozivi, ljudi su, dobavljači i radnici, zabrinuti za svoju sudbinu", rekao je Hajdaš Dončić rekavši da će SDP predstaviti neke izmjene zakona.

"Ramljak nije bio blizak SDP-u, svi znamo tko ga je predložio na to mjesto na kojem je bio", dodao je.

 

Pročitajte više