DP-ov Ćipe: U Zagrebu su zastave čudnih boja. Žele li to Hrvati u cijeloj državi?

Foto: Robert Anic/PIXSELL

Saborski zastupnik Domovinskog pokreta Stipo Mlinarić Ćipe gostovao je u Novom danu na N1 televiziji. Prvi je to njegov medijski istup od kraja izborne kampanje.

Osvrnuo se na prozivke oporbe da je nevjerodostojan jer je u kampanji govorio da neće ići s HDZ-om.

"Prvo što ću reći, obećao sam da ću kod Vas prvo doći. Ja sam svojima rekao prije izbora da neću dati potpis nikome za sastavljanje vlade ako ne bude izlaznost 50 posto jer sam smatrao da je to minimum. Vidimo ove populiste poput Grmoje, Kolakušića, Pavličeka… Pušta snimku što sam snimao za TikTok, u kampanji, prije izbora sam govorio da nećemo ni s HDZ-om ni SDP-om. Što trebam govoriti u kampanji? Da hoću s SDP-om ili HDZ-om? Pa što onda idem na izbore? Htio sam da DP sam dobije 76 ruku i da sami sastavimo vladu. Ali, treba pogledati istini u oči", poručio je Mlinarić.

"Od Rijeki pravde ostala je čaša vode"

"Nismo napravili potok od Rijeki pravde, nego je od njih ostala čaša vode", dodao je.

Ističe da je govorio da nikad neće biti u vladi u kojoj su SDSS i Možemo.

Osvrnuo se na LGBTIQ zastave koje je vidio u Zagrebu. "Zastave čudnih boja, to nije moja zastava, žele li Hrvati to u cijeloj državi? Mislim da većina ne želi, na izborima su rekli da hoće vladu desnog centra", izjavio je. 

"Pupovac je jučer počeo plakati"

Osvrnuo se na jučerašnje izlaganje Milorada Pupovca. "Pupovac je počeo plakati. DP je izbacio SDSS iz vlasti, Pupovac je počeo plakati."

Dodaje da protiv Srba u Hrvatskoj nema ništa, ali tvrdi da je SDSS "interesna skupina koja ne priznaje hrvatsku državu".

"Ako ne poštujete 5.8., 18.11., Bljesak, Borovo selo… Ne poštuju hrvatsku državu, stranka SDSS, zato smo ih izbacili iz vlasti", navodi Mlinarić.

Napao Most

"SDP uopće nije imao pregovarački tim nakon izbora. Penava nazvao Grbina, da vidimo što nude, ali su bili totalno nespremni. Svaki dan je Grmoja nudio stotinu kombinacija. Jedina realna je bila ona od Penave prije godinu kad je zvao Petrova da izađemo zajedno na izbore – odbio ga je Petrov. Poslije toga se pojavljuje, budi se poslije izbora i Petrov nudi sto kombinacija. Da je Petrov nazvao Penavu nakon izbora i rekao da spojimo mandate, s 25 mandata ići kod Plenkovića i uzeti šest ministarstava, idemo promijeniti smjer Hrvatske. Onda smo mogli raspravljati o MUP-u, MORH-u, kulturi, a sa 12 ne možete", rekao je Mlinarić, dodajući da DP-ovci nisu foteljaši.

Dodaje da je Most prevario svoje birače. "Nemaju teren, gradske organizacije, oni crpe od tih ljudi koji su katolici, koji imaju drugačije poglede, i onda njihove glasove nosite Benčić. Kolakušić je došao kod mene prije izbora, većeg populistu više nisam vidio. I Karolina Vidović Krišto, to ne prolazi kod ljudi. I ovaj Pavliček."

"Ono što su jučer govorili Bulj, Pavliček, Grmoja – to je govorio Vučić"

Što se tiče koalicijskog sporazuma s HDZ-om, kaže da je zadovoljan jer se ispregovaralo ono što se moglo. Kaže i da nema ništa protiv da se javno objavi sporazum.

"Ono što su jučer u sabornici govorili Bulj, Pavliček, Grmoja – to je isto jučer govorio Aleksandar Vučić u Beogradu. Ne vidim nikakvu razliku", navodi Mlinarić.

Ne vjeruje da će se DP-u dogoditi sudbina Mosta, navodeći da je Most bez znanja i ideologije. "Dvaput ste doveli HDZ na vlast, potpisivali kod javnog bilježnika i vi ste sad moralna vertikala!"

Očekivalo se da će Mario Radić biti DP-ov ministar gospodarstva, no to je mjesto dobio Ante Šušnjar.

"Ovo što rade Šušnjaru, čovjek je odvjetnik, nije bio proračunski parazit. I što mu rade, pa što bi tek radili Mariju Radiću? Mislim da je veći dio toga što je odbio upravo zbog te medijske harange, to je poslovni čovjek, što mu treba da ga svatko, od Pavličeka do Grmoje koji nisu kunu zaradili, što to njemu treba?" kazao je Mlinarić.

Pročitajte više