I to se događa: Htjela služiti kaznu, a Vrhovni sud je pustio na slobodu

TANJA KAJTAZ, 26-godišnja konobarica iz Rijeke, nedavno nepravomoćno osuđena na četiri godine i dva mjeseca zatvora zbog švercanja kilograma heroina, puštena je na slobodu odlukom Vrhovnog suda premda se na objavi presude rasplakala i zatražila da je odmah upute na služenje kazne.

U problemima zbog puštanja na slobodu?

Oslobađanje je iznenadilo branitelja Nediljka Ivančevića, koji je očito (pre)dobro obavio svoj posao, ali i sudske krugove u Splitu, koji ne pamte sličnu odluku. 

Kajtaz je bila pritvorena zbog teških okolnosti djela, s obzirom na to da su je policajci u rutinskoj kontroli na splitskom kolodvoru ove zime uhvatili s kilogramom heroina, koji je trebala prošvercati do Rijeke. Branila se kako je mislila da su u torbi krivotvoreni euri te da je posao prihvatila zbog nezavidne materijalne situacije i otkaza.  

Sad je vani premda je htjela ostati unutra. Vjerojatno je zbog hvatanja kilograma heroina došlo do određenih problema pa se ni mladoj riječkoj konobarici nije tako brzo vraćalo u matičnu sredinu. Sud vjerojatno o ovim okolnostima nije vodio računa. 

Pročitajte više