Ico Popovski Pokrovčevoj udovici: Zakaj toliko lažeš?

IVAN POPOVSKI poznatiji kao Ico, 48-godišnji prijatelj ubijenog nogometnog menadžera Dine Pokrovca u četvrtak je na zagrebačkom Općinskom sudu negirao da je iznuđivao 4 tisuće eura od Pokrovčeve udovice Moravke te da ju je fizički napao 24. rujna 2006. u blizini kafića Momento na Sigečici.

Popovski tvrdi kako mu je "Dino bio bolji nego brat" te kako je bio prvi koji je nazvao njegovu suprugu Moravku nakon njegova ubojstva. Prema njegovoj verziji, preko svoje je tvrtke "2002. ili 2004." podigao kredit za Pokrovca te je on taj kredit otplaćivao "uredno do početka 2005.". No, Pokrovac je poginuo, a njegov je dug ostao.

Izjava Popovskoga nije bila u skladu s izjavama ostalih svjedoka, među kojima su se na sudu pojavili i pokrovčeva udovica Moravka, njezina sestra Jordanka Bartolec, bivši trener nogometne reprezentacije Zlatko Kranjčar te bivši golman Tomislav Ivković.

Zlatko Kranjčar svjedočio je da Icu i Pokrovca poznaje iz svojih igračkih dana, te da je ostao iznenađen nakon što je čuo da je Ico pokušao napasti Moravku. Ivković je svjedočio u korist Popovskoga, kazavši kako nije prijetio Moravki niti ju je napao.

Moravka Pokrovac, s druge strane, tvrdi kako je Popovski bio blizak prijatelj njezina pokojnog supruga te kako joj je dva dana nakon njegove smrti kazao kako mu je dužna 400 tisuća eura. Dio novca, kako svjedoči Pokrovčeva udovica, prema nalogu Popovskoga trebala je dati Renati Cetini, za koju nije znala definirati kakva je točno bila veza između dotične i njezina supruga - jesu li bili samo prijatelji ili ljubavnici.

Moravka Pokrovac također svjedoči kako joj je Popovski prijetio da "će ju zemlja progutati" te kako ju je 24. rujna 2006. fizički napao tražeći od nje da mu vrati suprugov dug.

Popovski, kojemu je pritvor produljen, Pokrovčevu je udovicu nekoliko puta tijekom suđenja upitao "zakaj toliko laže".

B.S.

Pročitajte više