Ide li Plenković u Bruxelles? "Prvo će sastaviti vladu"

Foto: N1

Zastupnica HDZ-a i EPP-a u Europskom parlamentu Sunčana Glavak za N1 televiziju komentirala je sastavljanje vlade nakon parlamentarnih izbora, kao i nadolazeće europarlamentarne izbore.

Na prošlim europarlamentarnim izborima HDZ je dobio četiri mandata, a Glavak očekuje da će ih ove godine biti i više.

"Uvjerena sam sada, prema svim istraživanja, ne samo da će Hrvatska demokratska zajednica imati veći broj mandata nego, što je isto tako bitno, i ukupno, ako gledamo poziciju europskih pučana, da će biti i veći broj mandata za europske pučane, što je dobro za europsku demokraciju i što je dobro za obranu demokratskih procesa unutar zemalja članica Europske unije."

Demantira tvrdnje da Plenković "želi pobjeći u Bruxelles"

Glavak naglašava da to što je Andrej Plenković sada na listi nije razlog zbog kojeg očekuju više mandata, a demantira i tvrdnje oporbe da on želi pobjeći u Bruxelles.

"Znate što, ja vam to slušam otkad je on postao premijer zapravo. Onda se pričalo ‘sad će on u Bruxelles’. Oni bi najradije da on ode u Bruxelles. Neće on nigdje. Prvo će sastaviti vladu jer Hrvatska zaslužuje stabilnu vladu jer vidite da je potpuni raspad sistema u SDP-u. Koliko puta čovjek mora reći 'ostat ću ovdje'."

Pročitajte više