Ideje Martina Pauka: Čvarcima protiv migranata, spuštanje malog čovjeka u jamu...

Screenshot

EKSTREMNI desničar Martin Pauk, nekadašnji splitski vijećnik Mosta koji je kasnije prešao Hasanbegoviću, javio se komentarom na objavu inovatora i poduzetnika Mate Rimca, koji je na Facebooku objavio da su njegovi strani kolege rasistički izvrijeđani i pretučeni u Zagrebu.

"Bravo Mate, legendo, samo ti uvozi radnu snagu koja radi za duplo manju plaću od Hrvata pa se čudi zašto se Hrvati osjećaju prevareno i iskorišteno", napisao je. Dodao je da je nasilje "neželjena posljedica".

>> Ekstremni desničar Pauk opravdavao napad na radnike Rimca. Rimac mu odgovorio

"Nema dečkiju u Zagrebu koji su završili tehničku školu?"

"Uostalom, Mate, i ti si iz BiH, pa iz prve ruke znaš da u multikulturalnom društvu nikad ne može biti blagostanja i mira upravo zbog drukčijih načela i kulture po kojima razni narodi žive", napisao je među ostalim Pauk. 

"Šta, bit će da nema dečkiju u Zagrebu, Osijeku ili Splitu koji su završili tehničku školu i kvalificirani su za rad u tvojoj firmi? Ah, da, naravno da ih ima bar 10-15 razreda samo u ovoj generaciji, ali ne žele raditi za kikiriki da bi njihov gazda mogao kupovati kuće od dva milijuna eura i aute od pola milijuna", dodao je.

Ubrzo mu je stigao Rimčev odgovor. 

Rimac: Ograničeni čovječe, koliko oni zarade u godini, ti nikad nisi vidio

"O čemu ti, ograničeni čovječe, pričaš? Kod mene rade ljudi koji su radili u Tesli, Appleu, Ferrariju, Porscheu... Koliko oni zarade u godini kod mene, ti nisi nikad vidio. U mojim firmama (Rimac Gruša, Bugatti Rimac, P3 i Greyp) radi preko 1600 ljudi, od kojih je 80+ posto Hrvata", odgovorio je Rimac. 

Pauk je ušao u još jednu raspravu ispod Rimčeve objave, s jednim pratiteljem Mate Rimca. Rimac mu je i tamo odgovorio.

"Martin, odlepršaj sa svojim desničarskim forama s mog profila u troskoku. Hvala", napisao mu je. 

Bivši mostovac poznat po ekstremnim stavovima

Martin Pauk je u splitsko gradsko vijeće ušao na listi Mosta, ali ga je u međuvremenu napustio i postao član Neovisnih za Hrvatsku. Tamo je ostao i nakon odlaska Zlatka Hasanbegovića.

Na izborima za EU parlament, posljednjim u kojima je sudjelovao, Pauk je dobio 242 preferencijalna glasa. U javnosti je često tema zbog svojih ekstremno desnih stavova.

Krajem 2018. godine zaposlen je u državnom Hidrografskom institutu.

Među ostalim, Pauk se zalagao za podizanje spomenika mladom ustaši Franji Tenti.

Mitraljeska gnijezda na granici

Predlagao je i da se zbog migranata na granicu postave mitraljeska gnijezda.

"Postavio bih visoku ogradu s bodljikavom žicom tamo gdje je to moguće, a u planinskim dijelovima bih intenzivirao broj pripadnika naših oružanih snaga, na svakom centimetru granice bih uspostavio nadzor dronovima i termalnim kamerama tako da ni ilegalni zec ne može prijeći granicu. S obzirom na to da ilegalci ni najmanje ne poštuju imigracijske zakone zemalja u koje dolaze, pa tako ni hrvatske zakone, u drugom redu, iza žice i granične policije bih postavio dobro opskrbljena mitraljeska gnijezda i najelitnije vodove vojske, čisto iz razloga da ilegalci vide ozbiljnost i da shvate da Hrvati nisu papci poput Šveđana te da smo spremni braniti sigurnost naših domova, gradova, žena, majki i sestara", rekao je Pauk 2018. godine u razgovoru za Dalmatinski portal.

Bacanje čvaraka i slanine na granicu

Pauk je prošle godine na svom Facebooku objavio kako organizira bacanje čvaraka i slanine na granicu. Jasno, bila je riječ o pokušaju humora u kojem aludira na činjenicu da je većina migranata i izbjeglica muslimanske vjeroispovijesti.

"Koja je razlika između filmskog psa Lassieja i ilegalnog migranta? - Lassie se na kraju ipak vrati kući", napisao je u opisu događaja Pauk.

"Blagoslov državne granice čvarcima, slaninom, šunkom i kobasicama. Budući da nacionalna politika nema hrabrosti podignuti žicu i ogradu da nas obrani, uzimamo stvar u svoje ruke. Ponesite što više suhomesnatih proizvoda svinjskog porijekla za obranu granice. Bonus bodovi za svakoga tko dovede živu domaću svinju, one će biti drugi red obrane", napisao je Pauk u opisu.

Zločin na Pagu usporedio s pobačajem

Pauk je također na svom Facebook profilu 2019. godine stravičan zločin koji se dogodio na Pagu usporedio s pobačajem.

Podsjetimo, na Pagu je  54-godišnjak svoju djecu bacio s prvog kata kuće. Dvije djevojčice i jedan dječak zadobili su teške ozljede, a jedna djevojčica lakše je ozlijeđena. Smrt djece izbjegnuta je samo hitnom medicinskom intervencijom.

"Šta je ljevičari, zgražate se kad otac baci četvero djece s balkona s namjerom da ih ubije i tražite smrtnu kaznu za njega, a kad majka napravi abortus i pobije četvero djece u utrobi onda to zovete 'pravo na izbor' i svesrdno podržavate ubojstvo. Gubo ljevičarska licemjerna", napisao je Pauk na svom Facebook profilu.

Ideje za spašavanje dječaka iz jame

Iste godine Pauk je objavio i dvije ideje za spašavanje dvogodišnjeg dječaka Julena, koji je upao u bunar u mjestu Totalanu na jugu Španjolske. Dječak je u tom trenutku u jami proveo 12 dana, a inženjeri su pri spašavanju nailazili na broje poteškoće.

25-godišnji Pauk, po struci inženjer geodezije, ponudio je dva rješenja problema. 

Ukratko, Pauk je rekao kako bi u rupu duboku 110 metara trebalo spustiti najmanjeg čovjeka na svijetu. Ako to ne bi upalilo, onda bi trebalo prosipati čašu po čašu pijeska dvogodišnjaku po glavi da se dijete onda popne po tom pijesku.

Priznao da je za Most radio lažne profile

Pauk je u komentarima na jednoj splitskoj Facebook stranici priznao da je, dok je bio dio Mosta, radio lažne profile na Facebooku. Tada je tvrdio da lažni profili nisu obmana, nego su služili isključivo za povećanje dosega Mostovih objava.

"Maja Maric Lažni profilu, samo da te podsjetim - ja sam te stvorio dok sam bio u Mostu. Tebe, 'Karlu Tomić' i još more drugih lažnih profila koji su služili za ostvarivanje većeg 'reacha' objava Mosta.

Danas drugi koriste te profile kako bi lagali i baljezgali o političkim neistomišljenicima.
Tebi na čast", napisao je Pauk u komentaru.

Riječane nazvao Srbima i Delijama

U jednom trenutku se uključio i u navijački rat Armade i Torcide. 

Dvije navijačke skupine su se danima prepucavale, a sve je počelo kada je na pravoslavni Badnjak Armadi u Rijeci Torcida transparentom čestitala pravoslavni Božić i uvrijedila ih porukom da su četnici.

Armada je odgovorila dolaskom u Split i fotografiranjem ispred sjedišta Torcide. 

To je iz nekog razloga razbjesnilo Pauka, koji je transparent Armade "Herojske akcije pod okriljem noći, ovako svatko može doći!", prepravio u "Delije rečke pokazale 'moć', došli u Split na božićnu noć".

Uz to je slovo "u" napisao u obliku ustaškog simbola. 

"Polnoćka je prošla, deco iz Armade"

Uz sliku je napisao: "Polnoćka je prošla, deco iz Armade. Vratite se kući, sarme vam se hlade! Hristos se rodi", aludirajući na to da navijači rijeke slave pravoslavni Božić.

Pauk je kasnije obrisao objavu. 

Pauk je tada bio nogometni sudac, a disciplinska komisija HNS-a mu je izrekla novčanu kaznu od 15.000 kuna.

Pročitajte više