IDS: Vlada mora dati uvjerljive dokaze o generalu Gotovini

PREDSJEDNIK Istarskoga demokratskog sabora (IDS) Ivan Jakovčić izjavio je danas na konferenciji za novinstvo u Rijeci da Vlada mora pokazati vjerodostojnost u suradnji s Haaškim sudom, pružanjem relevantnih dokaza o nastojanjima da se odbjegli general Ante Gotovina odazove tome sudu.

Jakovčić je rekao da Hrvatska ne može dovesti u pitanje svoj strateški interes, a to je ulazak u EU, zbog pojedinca, te ustvrdio da se istina o Domovinskom ratu najbolje može braniti u Hrvatskom saboru ili, ako treba, na Haaškom sudu.

Predsjednik IDS-a također je kazao da ta politička stranka podupire Vladinu vanjsku politiku, ocijenivši dobrima sve dosadašnje poteze u približavanju EU.

Govoreći o pripremama za iduće izbore, Jakovčić je najavio sklapanje strateškog sporazuma o suradnji sa SDP-om na razini države, kakav je već potpisan za Primorsko-goransku županiju.

Kazao je da će u Istri IDS i SDP na izbore izići odvojeno, ali da će koalirati poslije izbora, te da će na takav način na izbore i u većini jedinica lokalne samouprave u Istarskoj i Primorsko-goranskoj županiji.

Pročitajte više