IDS-ov zastupnik: Javnost zaslužuje znati zašto je Marić dao ostavku

Foto: Patrik Macek/Pixsell

IDS-ov saborski zastupnik Marin Lerotić rekao je da javnost zaslužuje znati zašto je ostavku dao potpredsjednik vlade i ministar financija Zdravko Marić u trenucima kada se Hrvatska priprema za ozbiljne korake i izazove.

"U ovom trenutku ne znamo detalje odlaska, a mislim da bi naši građani trebali znati o čemu je riječ, upravo zbog toga što se radi ne samo o ministru koji je tu dužnost obavljao šest godina, nego se radi o potpredsjedniku Vlade", rekao je Lerotić uime Kluba IDS-a tijekom slobodnih govora u saboru.

Navevši kako već imamo ime i prezime novog ministra, smatra da on ne samo što dolazi u teško vrijeme nego nema pravi uvid u stanje u Ministarstvu, ali i u drugim ministarstvima.

Ocijenio je i da će novom ministru trebati jedno dogledno razdoblje da dobije potpuni uvid u stanje, ali i djelovanje resora koji preuzima te drži kako je zato teško vjerovati da će njegov dolazak unijeti sigurnost i stabilnost, što je zabrinjavajuće u ovim izazovnim vremenima.

"Očekuju nas mjeseci inflacije, krize i recesije"

Lerotić je upozorio da se nalazimo u vrlo izazovnim vremenima - u jeku turističke sezone, ozbiljnoj globalnoj krizi, ulasku u eurozonu i Schengen, a pred vrlo neizvjesnom jeseni i zimom. Navodeći i kako je teško i nezahvalno reći ili predvidjeti što nas čeka u idućim mjesecima, smatra da "nam je već sada jasno da nas nažalost očekuju mjeseci inflacije, krize i recesije."

"Marić bio na glasu kao veliki komunikator, 'umiljato janje'"

I Nino Raspudić (Klub Mosta) smatra da javnost treba znati zašto je u situaciji galopirajuće inflacije, pred uvođenje eura koji će ojačati inflaciju, ministar Marić dao ostavku. Naveo je da je ministar Marić bio na glasu kao veliki komunikator, "umiljato janje", najsposobniji ministar, ali "kada se zagrebe ispod površine", vidi se da to nije bilo tako, a podsjetio je i na afere - dobivanje povlaštenog kredita Hrvatske poštanske banke, Agrokor, dodjela kredita HABOR-a tvrtki Josipa Stojanovića Jollyja i sl.

"Što će biti s njim? Kamo dalje, rođače, kaže pjesma. Blindirani brodovi vozili te na četiri strane, zbilja si bio dosljedan", rekao je Raspudić parafrazirajući stihove grupe Azra.    

Pročitajte više