IDS-ovac u imovinsku karticu dodao 29 nekretnina

Foto: IDS-DDI

ZAMJENIK načelnika Marčane Marijan Kostešić iz IDS-a dopunio je svoju imovinsku karticu pozamašnim popisom nekretnina. Kostešić sada u vlasništvu ili suvlasništvu ima ukupno sedam kuća, a supruga posjeduje i stan u Zagrebu.

Posjeduje i tri automobila (Ford Focus, Audi A3, Volkswagen Caddy) i traktor Ferguson, iako ranije nije naveo ni jedno vozilo.

Marljivi Kostešić je sa suprugom uštedio više od 90 tisuća eura.

On mjesečno prima 9505,63 kune neto plaće, a kako je naveo, pokupio je i 2614 kuna jednokratnog poticaja Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom turizmu.

33 nekretnine, samo od iznajmljivanja turistima 180.227 kuna

Kostešić je sada naveo da mu se supruga bavi i turizmom, a otkrio je i da je stopostotni vlasnik OPG-a, kao i određenog broja dionica. Sveukupno je marčanski donačelnik u kartici pobrojao 33 nekretnine, što je 29 više nego što je upisao 2017. godine.

Njegova supruga na pulskom sveučilištu redovito prima mjesečnu plaću od 12.862 kune neto, a dodatno godišnje zaradi 283.117 kuna. U napomeni je navedeno da se radi o bruto iznosu. Samo od iznajmljivanja turistima Kostešićeva supruga osigura godišnje 180.227 kuna, a ostatak su sredstva "od drugog dohotka" i "druge djelatnosti".

Glas Istre primjećuje kako je poprilično neshvatljivo zašto godinama nije točno popunio podatke pa se postavlja pitanje je li to radio s namjerom ili mu je jednostavno promaklo. Pritom bilježe da je Kostešiću u popunjavanju obrazaca koristan savjet mogla dati njegova supruga s obzirom na karijeru financijske savjetnice, šefice lokalne porezne i bivše županijske pročelnice za financije.

Kuće u Kavranu

U imovinskoj kartici se ponovno sjetio kuće u Banjolama koju je, doduše, prikazao u prvoj kartici iz 2011. godine, ali ju je tad greškom procijenio na 292 tisuće kuna. Kasnije je priznao da je mislio na eure. Kuća u Banjolama se u dva navrata protezala na 320 kvadrata, a sada Kostešić upisuje površinu od 807 kvadrata, čime priznaje da je skoro 500 kvadrata negdje isparilo. Sve kuće koje posjeduje, izuzev one u Banjolama, nalaze se u Kavranu.

Marijan Kostešić bio je načelnik općine u travnju 2004. godine kada je u Kavranu provedena akcija rušenja bespravno izgrađenih objekata, uglavnom vikendica slovenskih i hrvatskih državljana. 

Tada je na upit zašto se Općina nije oglasila na prijedlog brojnih vlasnika vikendica da sami financiraju izradbu detaljnog prostornog plana Kostešić izjavio da općina nije mogla prihvatiti taj prijedlog kad su vlasnici tih objekata već dobili rješenje o njihovu uklanjanju.

Pročitajte više