Iduće ročište Hrvatima u Zambiji tek u petom mjesecu?

Foto: Stringer

HRVATI koji su uhićeni u Zambiji pod sumnjom na trgovinu djecom i dalje čekaju ročište, koje bi prema posljednjim najavama moglo biti tek u svibnju. Uhićena osmorka brani se sa slobode, a slučaj je u međuvremenu prebačen s Općinskog na Visoki sud. Državna tajnica Andreja Metelko-Zgombić za Dnevnik Nove TV rekla je kako je to dobar pokazatelj.

"Ono što znamo jest da će se suđenje preseliti na viši sud. Mi to ocjenjujemo kao jedan dobar pokazatelj da se cijeli postupak shvaća kao osjetljiv i važan postupak u kojem se treba uzeti u obzir sva silina pravnih pitanja. Vjerujem da će u konačnici sam postupak povoljno završiti za naše građane", zaključila je Metelko-Zgombić.

Brane se sa slobode

Podsjetimo, ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman je prije dva tjedna rekao kako nema novih informacija u slučaju uhićenih Hrvata. "Nemamo ništa novoga. Naše veleposlanstvo je u stalnom kontaktu i stalno prati. Čekamo novo ročište", kazao je Grlić Radman. Hrvati se brane sa slobode nakon što su ispunili sve tražene uvjete, uključujući i regulaciju boravišta.

Pročitajte više