Iko Buljan zaboravio doći na suđenje Asanoviću i Reiću

DANAS su se po prvi put na optuženičkoj klupi našla sva trojica optuženika u slučaju transfera Aljoše Asasnovića u francuski Metz. Bivšem direktoru Hajduka Zdravku Reiću i Asanoviću pridružio se i menadžer Zvonimir Papić, kojem su sve donedavno sudili u odsutnosti. Papić je, međutim, koncem prošlog mjeseca uhvaćen u zagrebačkoj zračnoj luci. Isprva je bio pritvoren, onda mu je ćelija zamijenjena mjerom opreza, a danas mu je sudac Zoran Matulović vratio putovnicu i ukinuo mjeru.

Buljan će se već u ponedjeljak ispričati sucu Matuloviću zbog nedolaska

Papić ga je, naime, uvjerio da neće biti problema s njegovim pojavljivanjem na sudu. Štoviše, tvrdi da je u Hrvatsku došao čim je doznao da mu sude u odsutnosti. Naljutio se na Reića što mu to nije sam kazao.

Danas je suđenje ponovno krenulo ispočetka, a sva trojica tvrde: "Nismo krivi." Sudac Matulović s nestrpljenjem je očekivao Ivana Buljana, koji je u klub došao kao sportski direktor nakon realizacije transfera. Nije stigao premda je obećao. Nedolazak nije ni ispričao. Pitali smo Iku zašto se nije pojavio na sudu. 

"Prespavao sam. Što da vam kažem? Bio sam uvjeren da je rasprava negdje iza 20. Već u ponedjeljak otići ću do suda i ispričati se sucu", kazao nam je Buljan. Ustvrdio je kako u Aljošinu transferu nema kriminalnih radnji.

Čemu kazneni postupak kad je Hajduk odustao od tužbe još 1996. godine?

Sve je izglednije da će trojac biti oslobođen. Jer, sudac Matulović danas je izvršio uvid u spis Općinskog suda u Splitu, prema kojem je Hajduk odustao od tužbe za naknadu štete još 1996. godine. Kakvog smisla onda ima optužnica koja Asanovića i Papića tereti da su nezakonito zadržali 250 tisuća DEM i 50 tisuća dolara, a Reića da im je sve to omogućio? 

Iduća rasprava zakazana je za konac travnja. Valjda Iko neće opet zaboraviti doći. Ako nešto ne krene po zlu, sudac Matulović kani uzeti i obrane te zaključiti suđenje. Vremena je još malo, jer u srpnju nastupa apsolutna zastara. 

Pročitajte više