Imam sjajnu ideju, neka ove neznalice dignu PDV na kondome

Foto: Index, Hina

SABORSKE spike, čitam danas:

Što se tiče smanjenog PDV-a na dječje autosjedalice, zastupnik, kojeg nećemo imenovati jer ionako nije bitan, predlaže smanjenje PDV-a i na još jedan artikl, a to su dječje pelene.

- Ta ideja ima demografsku notu – rekao je zastupnik.

Uh, kako duboka misao. Demografska nota? Kojim se micromanagerskim bedastoćama ti ljudi bave. Kao, sad će netko raditi djecu jer je PDV na pelene i autosjedalice smanjen.... kakva budalaština, pa nemaju pojma što je demografija i kako se na nju utječe. Kao da ekipa gleda koliko posto je išao PDV gore dole na artikle vezane s djecom, pa na tome temelji jednu od najvećih odluka u životu. Što onda ne dignu PDV na kondome? Skuplji kondomi rezultirat će s više djece. "Sori ljubavi, nisam imao 0,50 kn koliko su gumice poskupjele, večeras ćemo bez njih." "Nema veze, nisi ti kriv, to je odluka Sabora, ako se i zalomi, pomoći ćemo demografskoj slici. Nema veze što nemamo ni za kondom, imat ćemo za dijete." To je logika tih neznalica. Svemoćna država utječe na sve, par posto PDV-a gore dolje upravlja narodom, seksom, ljubavi, obiteljskim životom i potomstvom.

I onda se valjda iskreno čude kad za par godina demografija ne pokazuje znake oporavka, već nastavka propasti. "Kako to, pa smanjili smo PDV na pelene, a digli ga na turizam? Nezahvalna li naroda... ali nema veze, idemo na nove izbore i opet će glasati za nas."

Zašto ne smanje PDV na sve?


Međutim, čekaj malo.... Ako smanjimo PDV na pelene, potičemo odgoj djece. Znači ako smanjimo PDV na SVE, time potičemo SVE? Pa zašto onda ne ukinemo PDV u cijelosti i potaknemo SVE moguće aktivnosti, a ne samo djecu? E tako ne može. A od čega bi onda živjeli uhljebi? Onda uhljebi palamude i palamude, i misle i misle, kao profesor Baltazar ali s mnogo manje pameti, pa u vaše ime odluče što je dobro (djeca su dobra! smanji PDV na pelene!) a što je, kao, loše (auti su loši! diži PDV i trošarine na aute!!).

Neznalice, s minimalnim iskustvom u stvarnom životu i na tržištu, za vas u svojim dubokim diskusijama u tornju od ebanovine zvanom Sabor, odluče i što treba poticati a što ne, koje firme spasiti a koje pustiti da propadnu, što je luksuz i time podložno dodatnim nametima, a što ne. Uhljebi-neznalice odlučuju što je za vas zdravo a što nije.... za sve su oni stručni, a zapravo nemaju pojma o ničemu, kao ni ovaj koji je predložio "duboku" reformu s početka teksta.

Ako smanjenje PDV-a tako silno potiče neku aktivnost, imam još sjajnih ideja. Mogli bi, recimo, smanjiti PDV na raketno gorivo. Slijedom logičkih simplifikacija po kojima funkcioniraju ti ubogi, ali pohlepni mozgovi naših političara, to će dovesti do više Hrvatskih Svemirskih misija na Jupiter. Negdje stoji ekipa znanstvenika i inženjera, koji čekaju napeto kao Usain Bolt na startnom bloku – čim pojeftini gorivo za rakete, šalju Hrvata na Jupiter! Sad im je malo preskupo, pa im se ne da....

Valjda po istoj logici u mračnim hrvatskim sobama sjede ili leže tisuće napaljenih muškaraca i žena, bave se zasad samo pettingom, i napeto čekaju saborsku odluku o pojeftinjenju pelena i auto-sjedalica za par posto, da svoju spolnost umjesto u gumice i na plahte, isporuče na plodnija mjesta.

Tako vam to, dragi ljudi, izgleda kad previše ovlasti dajete državi i njenim predstavnicima, kad sudjelovanjem na izborima pristanete biti smatrani debilom, koji ne može sam odlučivati o sebi, niti u onim temeljnim stvarima, i prepusti te odluke drugome.

Skupo plaćene ekipe neznalica i besposličara, nesposobnih za išta, lupetaju bedastoće. Jebo vas etatizam i "jaka i pravedna država" koja odlučuje o svemu, da građani ne misle previše.....


*Stavovi izneseni u kolumnama i komentarima su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije Index.hr portala

Pročitajte više