"Imam svjedoke da se Dijana Čuljak angažirala u emisijama za Novu TV"

NAKON što je objavljen ugovor iz kojeg se vidi da je Dijana Čuljak Šelebaj, suvlasnik tvrtke Core Media koja je proizvodila emisije za Novu TV, bračni par Šelebaj je optužio nekadašnjeg poslovnog partnera Edvina Softića da ih ucjenjuje jer su ga policiji prijavili za pronevjeru dva milijuna kuna te da im je dužan 360 tisuća kuna.

Edvin Softić je u razgovoru za Jutarnji list demantirao ove optužbe Šelebajevi te tvrdi da nije dužan, nego nije dobio što ono što mu pripada, istaknuvši da je jedino istina da ga je Šelebaj prijavio policiji i da je bio na obavijesnom razgovoru.

Softić je ispričao kako je tvrtku Core Media osnovao 2004. zajedno s Dijanom Čuljak i njenim suprugom Vladimirom Šelebajem, koji je sam otišao registrirati tvrtku, a da je dogovor bio da će odnos formalizirati u hodu. S Dijanom je bio toliko dobar prijatelj da uopće nije mislio da će biti izigran. Šelebaj je trebao rješavati financije, papire, sve oko tvrtke i stan koji su preko tvrtke kupili Softiću.

Po Softiću je puklo kada su osnovali tvrtku Media Spot, jer Šelebaj zbog sukoba interesa nije mogao surađivati s HTV-om, a on je u toj tvrtki dobio 33 posto vlasništva. U početku su imali dogovor da sve dijele pola-pola, međutim, u jednom trenutku Dijana Čuljak je rekla da sve trebaju dijeliti na trećine, na što je on pristao i tako su se uknjižili.

"Imam svjedoke da se Dijana Čuljak angažirala u emisijama za Novu TV"

Pravi problemi su počeli kada je sa Šelebajem u ljeto 2007. pokušao podijeliti dobit.

"Rekao mi je da imam pravo na trećinu Core Medija, ali da to trebam riješiti s Dijanom. Pokušao sam se nakon toga naći s njom, ali me izbjegavala. Tada sam shvatio da me hoće prevariti. Uskoro sam doznao da je Šelebaj bez mog znanja prodao obje tvrtke za 450 tisuća eura Multimedija Ringu. Došao sam do toga da nema kud i angažirao sam odvjetnike", kaže Softić.

Edvin Softić kaže da ima puno papira i dokumentacije i svjedoka koji mogu dokazati da se Dijana Čuljak angažirala na projektima za Novu TV.

"Ona je bila prisutna u svim projektima, komunicirala je s novinarima, određivala je teme za emisiju 'U sridu'. A sada tvrdi da je 17 godina lojalna svojoj kući. Ali vjerujem da će sud ustanoviti sve što se događalo s našim poslovanjem."

Šelebaj prijetio jakim političkim vezama

Softić ima objašnjenje i za nestanak dva milijuna kuna zbog kojih su ga Šelebajevi prijavili. Kaže da je Šelebaj s jednom tvrtkom dogovorio suradnju te da je Medija spot imao ugovorenu obvezu toj tvrtki isplatiti avansno milijun kuna. Kad je vidio da Šelebaj to izbjegava napraviti i da na računu nema novca, on je sam odlučio ljudima platiti ono što je iz ugovora bila njegova obveza.

Posljednji put je komunicirao sa Šelebajem u ljeto prošle godine koji mu je tada poručio da ništa ne radi, jer imaju jake političke veze rekavši "znaš kako stoji Dijana, kako stojim ja, napravit ćeš si veliki problem u životu ako budeš podnosio prijave poput nas".

J.B.
Foto: HRT

Pročitajte više