IMAMO PISMO Evo kako blokirani Tisak smiruje radnike: "Ništa ne brinite, stiže sezona"

Foto: Index, Jurica Galoic/PIXSELL

KRIZA u Agrokoru se polako primiče kraju. Kako Index doznaje, potpisivanje ugovora između Agrokora i banaka vjerovnica očekuje se danas tijekom dana, a trenutno se usuglašavaju tehnički detalji.

Indexovi izvori tvrde kako je sigurno sve u redu i kako potpisivanje ugovora uopće nije upitno.

> UGOVOR BANAKA I AGROKORA JOŠ NIJE POTPISAN Doznali smo što se događa

Kako je Index još jučer objavio, prema podacima s Fininog servisa, u blokadi su Agrokor, Belje, PIK Vinkovci, Ledo, Jamnica, Konzum i Tisak.

> POTVRĐENA I BLOKADA KONZUMA Ostali blokirani Agrokor, Ledo, Jamnica, Tisak, Belje i PIK

U međuvremenu, Index je došao do pisma koje je Tisak navodno uputio svojim zaposlenicima, a koje potpisuje direktor Tiska Hrvoje Kraljević.

Ustupljeno pismo u nastavku prenosimo u cijelosti.

"Drage kolegice i kolege,
ovim putem Vam se obraćam vezano uz posljednje događaje koji se tiču poslovanja našeg Društva, a odnose se na privremeno izvršenu blokadu transakcijskih računa Društva.

Radi otklanjanja eventualno nastalih sumnji u tijek redovnog poslovanja, a u koji su posljedica navedene blokade te brojnih medijskih natpisa, kao direktor društva osjećam odgovornost i smatram potrebnim, obavijestiti Vas kako će novčane obveze našeg društva biti podmirene u najkraćem mogućem roku s ciljem promptne deblokade računa Tiska. Naime, društvo Tisak i dalje ostvaruje tržišne rezultate i takav se trend očekuje i u narednim mjesecima, posebice uslijed nadolazeće sezone".

Nemir među zaposlenicima

"Svjestan sam da nastala situacija ipak unosi određeni nemir i nesigurnost među sve zaposlenike, stoga smatram potrebnim naglasiti da se poduzimaju sve potrebne mjere radi osiguranja nesmetanog nastavka poslovanja i realizacije svih poslovnih procesa u skladu s najvišim standardima poslovanja i korporativne odgovornosti. Poseban naglasak, kao i do sada, stavljamo upravo na Vas radnike koji jeste i uvijek ste bili glavna pokretačka snaga Tiska, pri čemu nam je prioritetna zadaća uredno ispunjenje svih obveza prema Vama.

Ističem da bez Vas i Vašeg učešća u kvalitetnom odrađivanju radnih obveza, Tisak ne bi ostvario svoje dosadašnje rezultate niti bi se oni mogli očekivati u budućnosti. Stoga Vam ovime prije svega izjavljujem zahvalnost za sav dosadašnji trud i angažman te Vas pozivam da svoje zajedničke snage i u budućnosti usmjerimo ka istom cilju - uspješnom  poslovanju, daljnjem napredovanju i održavanju jake tržišne pozicije Tiska.

O svim ključnim događajima nastavit ću Vas pravovremeno obavještavati", piše Kraljević.

Pročitajte više