Prikupili smo božićne želje djece iz domova, ispunite im barem jednu i usrećite ih

Foto: Index, 123rf

BOŽIĆ se bliži, a mnoga djeca koja nemaju priliku odrastati u toplom obiteljskom domu zaslužuju da i njima Božić bude sretan. Ta djeca i njihove sudbine ovise o često divnim odgojiteljima i skrbnicima. Ovise i o zajednici, o nama. Pokažimo im da nisu sami, pobrinimo se da ni jedno dijete ne ostane bez poklona.

> IMATE LI INFORMACIJE O DOMOVIMA KOJI BI SE NAKNADNO ŽELJELI UKLJUČITI U AKCIJU, JAVITE NAM SE NA BOZICNA.CAROLIJA@INDEX.HR NA BROJ TELEFONA 01/777 55 35 ILI NA FACEBOOK STRANICU AKCIJE.

Index.hr od 2011. godine sluša i zapisuje želje štićenika domova za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi, a Indexovi posjetitelji velikog srca ih ispunjavaju.

Domove koji skrbe o djeci bez roditelja i ove godine pitali smo što djeca žele. Ispod teksta pogledajte popis želja štićenika domova čiji su ravnatelji našli vremena kako bi pitali djecu o njihovim božićnim željama.

Potražite na popisu dom blizu vašeg grada ili u vašem gradu, i jednom djetetu ispunite želju. Time nećete promijeniti cijeli svijet, ali ćete tom djetetu na jedan dan uljepšati njegov svijet.
 
Njihove su želje često skromne (neki žele loptu ili šampone), ali kad vam neke i ne djeluju tako, ako pomislite da je previše tražiti tablet ili mobitel - zamislite samo svoj život bez njih.

Sve što trebate napraviti je:


1. Pogledati popis i pronaći neprecrtanu želju koju ste u mogućnosti nekome ispuniti.

2. Kliknuti na "Pokloni" te se upisati na naš popis, tako će se želja djeteta prekrižiti, te se smatra da ćete taj poklon djetetu osigurati.

3. Ako pakete šaljete poštom, naznačite na paketu djetetovo ime ili inicijale te ga pošaljite na adresu koju smo napisali pored naziva doma.
 
4. Također, pakete (s također naznačenim primateljem, tj imenom ili inicijalima djeteta) možete i osobno dostaviti. U tom je slučaju jedino potrebno na ovom popisu označiti da ste taj poklon na sebe preuzeli vi.
 
5. Ako imate bilo kakva pitanja, slobodno nam se javite u inbox Facebook stranice koju smo otvorili u te svrhe. Također, molimo da nam javite ako odustanete od darivanja nakon što ste se prijavili.

Pročitajte više