"Imbecili" iz Legije stranaca izazvali požar u blizini Marseillea

PRIPADNICI francuske Legije stranaca prozvani su "imbecilima" nakon što su izazvali jedan od najvećih šumskih požara u Francuskoj u recentnoj povijesti ispaljivanjem lakozapaljivih metaka na osušenu zemlju. Od veličine i brzine širenja požara nekoliko tisuća ljudi je bilo primorano napustit svoje kuće u predgrađima Marseillea. Narednik voda koji je nadzirao trening suspendiran je sa svih dužnosti, i trenutno se nalazi pod istragom.

Lokalne vlasti su iskazale gnjev i ljutnju prema pripadnicima Legije stranaca koji su u vježbi koristili ovu lakozapaljivu fosfornu municiju. Glasnogovornik lokalne vlasti je Legionare nazvao "imbecilima koji su istu pogrešku napravili i prošle godine, ali s manjim posljedicama".
Na prilazima Marseilleu, stotine vatrogasaca se bore s vatrenom stihijom koja je nastala nepažnjom vojnika.

Radi vjetra požar se brzo širi i došao je nadomak rezidencijalnoj gradskoj četvrti. Dom za starije osobe s 95 štićenika, među kojima su i osobe s mentalnim bolestima, također je evakuiran. Prema prvim proračunima oko 3,200 hektara šume je zahvaćeno požarom. "Ovo je ljudska i ekološka katastrofa", riječi su lokalnog političara, prenosi Telegraph.

Pročitajte više