Imenovana nova upraviteljica u stečaju zbog kojeg je Koloper ubio četvero ljudi

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

TRGOVAČKI sud u Zadru imenovao je Teu Gatternig iz Varaždina novom stečajnom upraviteljicom tvrtke Matkol nakon što je Radojka Danek ubijena u krvavom pohodu Branka Kolopera 30. siječnja ove godine.

"Ministarstvo pravosuđa je 1. veljače 2021. brisalo Radojku Danek sa liste A stečajnih upravitelja zbog smrti. Slijedom navedenog valjalo je u ovom stečajnom postupku razriješiti raniju stečajnu upraviteljicu i imenovati novog stečajnog upravitelja, naravno u skladu s odredbom čl. 84 Stečajnog zakona", stoji u jučer objavljenoj odluci Trgovačkog suda u Zadru. 

Kako stoji na stranicama sudačke mreže, Tea Gatternig u Varaždinu ima vlastiti odvjetnički ured, a prije toga radila je na Općinskom, Županijskom i Trgovačkom sudu u Varaždinu te u Odvjetničkom društvu "Porobija i Špoljarić". Diplomirala je na Pravnom fakultetu u Zagrebu 1991. godine, a pravosudni ispit položila je 1994. godine, piše ŠibenikIN.

> Ubojica iz Šibenika prije ubojstava poslao mail sudu. U žrtve ispucao 37 metaka

> Koloper je novog vlasnika hale i stečajnu upraviteljicu pozvao na sastanak pa ih ubio

Podsjetimo, tvrtka Matkol završila je u stečaju 20. studenog 2018. godine zbog neprekidne blokade dulje od 120 dana i duga od 831.702 kune. Zadnje ročište na Trgovačkom sudu u Zadru održano je 27. siječnja, a na njemu se trebalo odlučiti o uvjetima unovčenja imovine tvrtke Matkol.

Kako stoji u zapisniku, vlasnik tvrtke Branko Koloper nije se složio s prijedlogom, odnosno ponudom koju je iznijela stečajna upraviteljica Radojka Danek da se pokretnine tvrtke u hali u Ražinama prodaju za 40 tisuća kuna, smatrajući da je ponuda preniska, da je riječ o pokretninama koje bi mogle postići vrijednost između 500.000 i 1.000.000 kuna. Zato je predložio da se svaki predmet procijeni i proda prikupljanjem ponuda, što je podržala i punomoćnica stečajne banke, te je sud na kraju donio odluku da se pokretnine prvo procijene.

Tri dana nakon tog ročišta, u subotu, 30. siječnja, Branko Koloper u hali svoje tvrtke u Ražinama nakon sastanka je vatrenim oružjem ubio Radojku Danek, njezinog supruga Marija koji je, prema svemu sudeći, bio kolateralna žrtva jer je samo dovezao suprugu na sastanak, te Tonija Šparadu, vlasnika tvrtke Sabirač koja je trebala useliti u prostore Koloperove tvrtke. Potom se odvezao u Vodice gdje je ispred trgovine Djelo čekao vlasnika tog trgovačkog lanca Tedija Slamića koji mu je dugovao veću svotu novca i ubio ga kada je sjeo u Mercedes. Koloper je nakon krvavog pohoda počinio samoubojstvo. 

Pročitajte više