Imovinske kartice: Josipovićev predstojnik Ureda ima plaću kao ministar

SAVJETNICI predsjednika Ive Josipovića predali su imovinske kartice, a iz dokumenata koji su predani na uvid javnosti razvidno je da će najveću plaću imati Josip Klisović, predstojnik Ureda predsjednika, i to gotovo dvadeset tisuća kuna.

Josipović ima tri tisuće kune više od predstojnika Ureda

Naime, iznos Klisovićeve neto plaće je 19.966,47 kuna, a u bruto iznosu to je 35.869,23 kuna. Tek za usporedbu spomenimo i kako je plaća predsjednika oko 23 tisuće kuna koliko će primati Ivo Josipović, a Klisovićeva plaća je u razini primjerice ministra financija Ivana Šukera koji ima malo više od 20 tisuća kuna.

Odmah ispod njega, na Pantovčaku, po visini plaće je diplomirana novinarka Danica Juričić Spasović s mjesečnim neto primanjima od 18.198,10 kuna odnosno 32.103.54 kuna bruto. Juričić Spasović angažirana je kao pročelnica Kabineta predsjednika RH.

Još jedna novinarka dobro je prošla u raspodjeli novca na Pantovčaku, a riječ je o Zrinki Vrabec Mojzeš koja je angažirana kao savjetnica predsjednika za društvene djelatnosti. Njena mjesečna plaća iznosi 17.445,61 kuna. 

Savjetnicima više nego nekim ministrima

Saša Perković, savjetnik predsjednika za nacionalnu sigurnost, kao i Siniša Tatalović, savjetnik za unutarnju politiku, imaju plaću malo veću od 17 tisuća kuna. Zlatko Gareljić savjetnik predsjednika Republike za obranu ima plaću od 17.500 kuna.

Tek za usporedbu recimo i kako šef Sabora Luka Bebić ima plaću veću od 23 tisuće kuna, potpredsjednici Vlade u prosjeku oko 21 tisuću kuna dok ministri primaju u prosjeku oko 19 tisuća kuna. Zastupnici u Saboru primaju u prosjeku oko 16.972,13 kuna.

Pročitajte više