Indexov suradnik penisom "napao" policajce pa završio na Rebru

IVAN GOJČETA, honorarni suradnik Indexove sportske redakcije, završio je na Rebru nakon što je brutalno pretučen tijekom i nakon policijske intervencije u ponedjeljak navečer, rekla nam je njegova odvjetnica Ana-Marija Gospočić.

"Prekriven je hematomima od čela do nogu. Posjetila sam ga danas u Remetincu, gdje je zadržan zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke", kaže Gojčetina odvjetnica i dodaje kako sigurno nije bilo osnove za takvo premlaćivanje. "Što god da se dogodilo, mislim da nije bilo dovoljno dramatično da se koriste takva sredstva prisile", kaže Gospočić.

30 dana Remetinca zbog utjecaja na svjedoke

Gojčeti je, zajedno s novinarom Radija 101 Brunom Perićem, određen pritvor u maksimalnom trajanju od 30 dana. U pritvoru će ostati dok se ne ispitaju svi svjedoci, a njegova odvjetnica se nada da bi na slobodi mogao biti već u petak. Gojčeta i Perić privedeni su zbog napada na službenu osobu. Gojčeta je u krvi imao 1,76 promila alkohola, a Perić 1,25 promila.

Gojčeta je, naime, mladić o kojem su danas izvijestili gotovo svi mediji, uglavnom pod egidom "napada spolovilom na policijski retrovizor". Policija je, podsjećamo, ranije priopćila kako je do incidenta došlo kad su pokušali legitimirati skupinu mladića koji su konzumirali alkohol u dvorištu Osnovne škole na Savici.

Majka pretučenog mladića: Nastavili su ga mlatiti i u postaji

Gojčeta i njegovo društvo su tijekom dana bili na sprovodu Ševi iz Noćne more gdje su se počastili rakijicom, a kasnije su nastavili konzumirati alkohol, sve do policijske intervencije koja se dogodila oko 8.30 navečer. U policijskom izvješću stoji da je Gojčeta pokušao šakom udariti policajca, da je spolovilom udarao po retrovizoru policijskog automobila i da je policajki iščupao dva pramena kose. Perić je priveden jer se uključio u naguravanje dok su policajci sputavali Gojčetu.

No, njegova majka Ana Gojčeta tvrdi da policijska verzija događaja nije u potpunosti točna. "Bili su pijani i bio je drzak s policajcima, bacao dokumente... Ali troje njegovih prijatelja koji nisu privedeni ispričali su mi da nije bilo nikakvog napada. Policajac ga je bacio na pod dok ga je policajka tukla nogama. Nastavili su ga tući i u policijskoj postaji", šokirana je Gojčetina majka s obzirom na to da je njen sin miran mladić koji ranije nije imao problema sa zakonom.

Policija: Neka podnese prijavu pa ćemo pokrenuti istragu

"Mladićima je u policiji odmah pružena hitna pomoć i ozljede su okarakterizirane kao lakše", tvrdi glasnogovornica zagrebačke policije Jelena Bikić. Policija, kako nam kaže Bikić, ne može i ne želi komentirati navode o brutalnosti ili prekoračenju ovlasti. "Ukoliko on misli da je bilo prekoračenja ovlasti, onda mora podnijeti prijavu našoj internoj službi koja će ispitati slučaj", kaže Bikić.

Pročitajte više