Izabrali ste uhljeba godine

Foto: Index

ČITATELJI Indexa ovih su dana, što je već običaj krajem godine, birali uhljeba koji je obilježio godinu iza nas. Kandidati su skupili stotine tisuća glasova, ali je s nešto više od 135 tisuća uvjerljivo pobijedio Toni Turčinov. 

Radi se o načelniku Murtera koji je službenu karticu općine peglao u austrijskom bordelu. 

Načelnik Murtera Turčinov tek se ove godine predstavio široj hrvatskoj javnosti, ali kakvo je to samo predstavljanje bilo! Radi se o tipu koji je u austrijskom bordelu peglao službenu karticu Općine, a kasnije je to pokušao prikriti lažiranjem računa.

>> Načelnik općine u bordelu u Austriji na službenu karticu potrošio 1560 eura

Drugi je Ćorić (tć) koji je nakon što je bio neuspješan ministar uhljebljen u HNB gdje zarađuje 40.000 kuna neto

Što se tiče ostalih kandidata, iza Turčinova na drugom mjestu je Tomislav Ćorić. Ovaj bivši ministar gospodarstva i Indexov Uhljeb 2020. osvojio je skoro 94 tisuće glasova. Ćorić više nije ministar, ali zarađuje bolje nego kad je bio. Postao je viceguverner HNB-a. Plaća mu sad iznosi 40.636 kuna. Neto.

Na trećem mjestu je Mato Franković. Osvojio je znatno manje glasova od prve dvojice, tek nešto više od 28 tisuća, ali je među kandidatima bio i prošle godine. U nastavku su cjeloviti rezultati Uhljeba godine. 

Top 5 zaključili Đakić i Banožić

HDZ-ov veteran obično je tema drugačijih Indexovih tekstova, poput onih koji se tiču najvećih HDZ-ovskih nasilnika. Međutim, ove godine Đakić je potvrdio svoju polivalentnost i dokazao se na drugom polju.

Pisali smo, naime, kako je među dužnosnicima koji su koristili naknadu za odvojeni život i HDZ-ovac Josip Đakić, koji se naknade nije odrekao ni nakon razvoda te je tako zauzeo četvrto mjesto. 

HDZ-ov ministar Mario Banožić je na listu dospio zbog ovogodišnje afere oko koje je javno istupila zviždačica Maja Đerek, nekadašnja zaposlenica Državnih nekretnina. Đerek je, naime, izjavila da ju je svojedobno Banožić pozvao na sastanak i galamio nakon što je zapečatila poslovne prostore obitelji Rodić u Zagrebu.

Banožić je 2019. godine prvo postao ministar državne imovine, a onda nakon izumiranja tog ministarstva na poprilično iznenađenje javnosti postaje ministar obrane čime nasljeđuje generala Damira Krstičevića, bez ikakvog ranijeg doticaja s vojnim sustavom.

Na prošlogodišnjem izboru Banožić je bio treći, a ove godine je pao na peto mjesto. 

A evo sada još malo o pobjedniku tradicionalnog Indexovog izbora Uhljeb godine. 

Uhljeb godine tvrdio da je službenu karticu koristio omaškom

Riječ je o bordelu La Cocotte, a karticu je upotrijebio tri puta te je potrošio 1560 eura proračunskog novca. U priopćenju je napisao da je službena kartica korištena omaškom.

Ustvrdio je da nije bilo štete za proračun općine Murter, kazavši kako je isti iznos platio u hotelu. Kako bi to dokazao, Telegramu je poslao račun za smještaj općinske delegacije u klagenfurtskom hotelu Schlosswirt Ebenthal, koji je navodno platio vlastitim novcem. Telegram je kontaktirao hotel.

"Računi koje mi izdajemo su drugačiji", kazali su iz hotela. "Račune ne izdajemo na ovakvim dokumentima." Spomenimo i da je prvu značajniju pozornost dobio u srpnju 2019. godine kad je organizirao Kroasan party. Cilj zabave bio je ukazati na to da je to pecivo na Murteru tri puta skuplje nego u Zagrebu.

Bunio se protiv cijene kroasana

Toni Turčinov, čovjek kojemu smeta cijena kroasana koje sam plaća, a ne smetaju mu bordeli na vaš račun. O kakvom se potencijalu radi govori činjenica da je tip kasnije dao ostavku, ali ne onu na mjesto načelnika, nego na mjesto županijskog vijećnika, koje ionako nema neku političku, ali niti financijsku težinu.

Turčinovu je Udruga Kučerosi dodijelila nagradu Numero uno. Riječ je o, kako pišu, priznanju koje se dodjeljuje osobi koja je "okrenula najviše žena preko ljeta". Evo, sad ima i Indexovu titulu. 


 

Pročitajte više