Indija će dio vlakova pretvoriti u karantene za bolesnike zaražene koronavirusom

Ilustracija: EPA

INDIJA je danas objavila da planira prenamijeniti dio željezničkih vagona u izolaciju za pacijente s koronavirusom, kao dio priprema zdravstvene infrastrukture u zemlji za očekivano povećanje slučajeva zaraze.

Premijer Narendra Modi zatražio je od 1,3 milijarde stanovnika da ostanu tri tjedna u svojim domovima

Premijer Narendra Modi zatražio je od 1,3 milijarde stanovnika da ostanu tri tjedna u svojim domovima u pokušaju da spriječi širenje bolesti.

Indijska mreža željeznica zaustavljena je, a jedan je vagon pretvoren u prototip karantene.

Kada se dobije dopuštenje, plan je u svakoj indijskoj željezničkoj zoni pretvoriti svaki tjedan 10 vagona u karantenu, pojasnila je državna željeznička tvrtka. Indija ima 16 željezničkih zona.

"Željeznice će dati čisto, dezinficirano i higijensko okruženje za pacijente, kako bi im prostor za oporavak bio ugodan", tvitao je ministar za željeznice Pijuš Gojal. 

Nije rekao za koliko bi ljudi bilo mjesta u jednom vagonu.

Indija zasad ima 873 potvrđena slučaja zaraze koronavirusom

Indija zasad ima 873 potvrđena slučaja zaraze koronavirusom, uključivo 19 smrtnih slučajeva.

Zatvaranje zemlje uzima veliki danak među siromašnima među kojima su i milijuni radnika koji putuju na posao, a čiji poslovi u gradovima više ne postoje.

Mnogi od njih sada hodaju natrag u svoja sela, jer je javni promet zaustavljen.

Danas je jedan radnik, koji je krenuo iz New Delhija na 270 kilometara dug put u svoje selo u indijskoj državi Madja Pradeš, kolabirao i umro, objavila je policija.

Stoga je službeno preporučeno da savezne indijske države osiguraju hranu i privremeni smještaj radnicima, u kampovima koji bi se podigli uz autoceste.

Pročitajte više