INGRA nakon preuzimanja makedonskog Mavrova za sedam milijuna eura započinje s velikim projektima

INGRA, Zagrebačka tvrtka za izgradnju investicijskih objekata za sedam milijuna eura preuzela je makedonsku građevinsku tvrtku Mavrovo te zajedno kreću u projekt izgradnje brane u Alžiru.

Predsjednik upravnog odbora INGRA-e, Igor Oppenheim, u ponedjeljak je na konferenciji za novinstvo održanoj u Skopju izjavio kako je suradnja zacrtana, organizirano je restrukturiranje i rješavanje problema Mavrova, a otkupljeno je ukupno 80 posto dionica te tvrtke u vrijednosti sedam milijuna eura.

Oppenheim je nadodao kako je Mavrovo komplementarno djelatnosti INGRA-e što će rezultirati uspješnim zajedničkim radom, projektima i vrijednostima te se računa na investicijske projekte u Makedoniji, Bugarskoj i široj regiji.

Jedna od prvih stavki buduće suradnje dviju građevinskih tvrtki je rješavanje dugova Mavrova u visini oko 20 milijuna eura, te očuvanje svih tisuću radnih mjesta u Mavrovu. U tu svrhu osnovan je i tim za restrukturiranje makedonske kompanije na čijem je čelu Marijan Kostrenčić, ujedno i član Nadzornog odbora INGRA-e. Kostrenčić je uvjeren u uspješnost svog tima čiji će rad rezultirati brzim oporavkom Mavrova, ali i uspješnim pripremama ponuda za izgradnju brane u Alžiru.

V.M.
Foto: croatia.ch

Pročitajte više