inicijativa "dosta je ratova" bukom prosvjedovala pred veleposlanstvom protiv rata

U organizaciji nevladine Građanske inicijative "Dosta je ratova" danas je ispred veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država u Zagrebu održan prosvjed protiv rata u Iraku pod nazivom "Bukom protiv rata". L

Oko 500 uglavnom mlađih prosvjednika okupilo se u 11,30 sati na Trgu Francuske Republike, a u 12,05 sati uputili su se prema američkome veleposlanstvu, praćeni policijom, stvarajući veliku buku bubnjevima, zviždaljkama i trubama, te noseći natpise protiv rata i politike SAD-a.

Pred američko veleposlanstvo na Zrinjevcu, koje je osiguravalo stotinjak pripadnika interventnih policijskih postrojba, prosvjednici su stigli oko 12,45 sati. Ondje su bučno prosvjedovali oko pedeset minuta, a zatim su mirno otišli.

Uime Građanske inicijative "Dosta je ratova", Dražen Šimleša izjavio je novinarima da je ta udruga željela "napraviti bučnu povorku" kroz grad.

Podsjetio je da od početka američkog napada na Irak članovi te nevladine udruge svaki dan od 17 do 18 sati, odjeveni u crno, šutke stoje ispred veleposlanstva.

Dražen Šimleša je dodao kako su njezini članovi danas odlučili "napraviti glasnu povorku jer su doista bijesni zbog vijesti iz Iraka", te da su "tu energiju željeli usmjeriti u zajednički prosvjed protiv rata, a ne da ostane nataložena u apatiji".

(Hina) aš sp



Pročitajte više