Inspekcija utvrdila 25 prekršaja kod vozača autobusa, naplaćeno više od 150.000 kn

Ilustracija: Žarko Bašić/PIXSELL

INSPEKCIJA cestovnog prometa Ministarstva mora, prometa i infrastrukture tijekom pojačanog nadzora prijevoza putnika na graničnim prijelazima utvrdila je ukupno 25 prekršaja vezanih za propisan odmor i vrijeme vožnje vozača autobusa te bilježenje podataka o vožnji.

Tijekom proteklog vikenda, od 12. do 15. kolovoza, provedeni su pojačani inspekcijski nadzori prijevoza putnika na graničnim prijelazima Bregana, Maljevac, Goričan i Macelj, s naglaskom kontrole pridržavanja propisanih odmora i vremena vožnje vozača autobusa.

Manipuliranje tahografom, nepoštivanje odmora...

Najveći broj prekršaja odnosio se na manipuliranje tahografskim podacima, upotrebu kartice vozača za digitalni tahograf, zatim nepoštivanje propisanih dnevnih i tjednih odmora, neposjedovanje dokaza o radnom vremenu za prethodnih 28 dana, priopćilo je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Zabilježen je i jedan slučaj tehničke neispravnosti vozila, za što je stranom prijevozniku zabranjen ulaz u Republiku Hrvatsku, navodi se u priopćenju. Za utvrđene prekršaje izrečene su novčane kazne u ukupnom iznosu od 234 tisuća kuna, a naplaćeno 152.533 kune.

Pročitajte više

 

Pročitajte više