Inspekcije ministarstva zdravstva utvrdile nepravilnosti u radu liječnika u Istri

INSPEKCIJSKIM nadzorom u većim turističkim središtima Istarske županije utvrđene su brojne nepravilnosti u radu liječnika, pa je Ministarstvo zdravstva izdalo dva rješenja o zabrani rada, a protiv pojedinaca bit će podnesene prekršajne i kaznene prijave, priopćeno je danas iz Ministarstva zdravstva.

Ministarstvo je provelo inspekcijske nadzore rada liječnika u hotelskim naseljima i kampovima u Poreču, Novigradu i Rovinju.

Zdravstvena inspekcija zatekla je liječnike u pružanju zdravstvene zaštite u prostorima za koje ne posjeduju potrebno rješenje Ministarstva zdravstva, bez adekvatne opreme i s lijekovima kojima je istekao rok valjanosti.

Inspekcija je ustanovila da liječnici jednog Doma zdravlja ne poštuju radno vrijeme u svojim ordinacijama opće medicine za koje imaju sklopljen ugovor s Hrvatskim zavodom za zdravstveno osiguranje.

Također, utvrđeno je da neke ordinacije ne provode mjere za sprečavanje i suzbijanje bolničkih infekcija, odnosno ne kontroliraju rad aparata za sterilizaciju niti o tome vode evidenciju.

Zdravstvena inspekcija već je izdala dva rješenja o zabrani rada, a protiv pojedinih će liječnika podnijeti prekršajnu i kaznenu prijavu.

Ministarstvo zdravstva nastavit će akciju pojačanog inspekcijskog nadzora, strogo sankcionirati sve uočene nepravilnosti te i dalje reagirati na pritužbe pacijenata i građana, naglašava se u priopćenju.

Pročitajte više