Intendantova 007 limuzina: Pogledajte kako se parkira sin tajnog agenta Duška Mucala

U SPLITU obično registracija na autu sve kaže. Dok tjunirana BMW trica Kerumovog Joke nosi godinu rođenja nasljednika trgovačkog i hotelskog imperija, intendant splitskog HNK Duško Mucalo odlučio se za drugačiji pristup. Na registracije svog crnog Ford Mondea stavio je inicijale DM i dobro poznat broj svakom zaljubljeniku u špijunske filmove - 007! Mucalo, Duško Mucalo, šejkn, not strd...

Fascinacija Jamesom Bondom očito je povelika jer u "Casinu Royal", prvom filmu s Danielom Craigom, agentu s licencom za ubojstvo, uz neizostavan Aston Martin, na raspolaganju stoji upravo - Ford Mondeo! Mucalo je očito "hardcore" zaljubljenik premda je automobil registriran na suprugu, a ne na njega osobno.   

Optužili ga da je bio agent

Jadnog Mucala proteklih mjeseci nisu štedjeli. Kad se dočulo da je namjerio na intendantsku fotelju, svi su raspalili iz najžešćeg oružja. Nije valjao ni ministru kulture Boži Biškupiću, a na račun šefa kazališta malo je nedostajalo i da splitska oporba nastupi jedinstveno i sruši Kerumovu vlast u Gradskom vijeću.

Samo dan prije nego što je ipak prošao za intendanta pod izuzetno dramatičnim okolnostima, duhove je uznemirio šef splitskog HDZ-a Duje Marasović. Mašući vojnim kartonom, denuncirao je nesretnog Mucala kao kadar Službe državne bezbjednosti. Podigla se velika frka, mnogi su se, uključujući i samog Mucala, zgrozili Marasovićevom "informiranošću", u priču su se upetljali MORH, Vojna policija i tajne službe. Traže tko je iz Ureda za obranu odao povjerljive informacije... 

"Nisam ja, to je sin skočio po blitvu..."

Intendantovo "specijalno" vozilo uslikali smo u Matoševoj ulici u Splitu, kraj malog pazara, tik uz Stari plac malo iza podneva. Gabariti Fordove obiteljske krstarice su pozamašni pa ne čudi što je na Matoševoj ostalo dobrih 50-ak centimetara Fordovog lima. A slobodan parking ni sto metara dalje?!

"Nisam to ja, sad koristim službeni automobil kazališta. Mora da je sin skočio na pazarić po blitvu", kazao nam je Mucalo. Tvrdi da nije toliki fan James Bonda, već Forda. "Njihove modele vozim stalno, a kad sam išao pogledati novog Mondea, rekli su mi da se njime vozio i novi James Bond. Eto, zato sam uzeo i takve registracije", pojasnio je Mucalo.

Pročitajte više