Irak: Još četvorica mrtvih kraj Falluje, broj žrtava u Bakubi porastao na 68

ČETVORICA iračkih policajaca ubijena su u srijedu eksploziji bombe na mostu u Habaniji, 17 kilometara istočno od Falluje, a istodobno je objavljeno da je broj žrtava u ranijem napadu u Bakubi porastao na 68.

Bomba na mostu u Habaniji eksplodirala je u trenutku prolaska konvoja američke vojske i iračke policije, objavila je tamošnja policijska postaja.

Prema bolničkim izvorima, broj mrtvih u eksploziji automobila-bombe ispred policijske postaje u Bakubi porastao je na 68. Bomba je eksplodirala u srijedu ujutro kada su se pred policijskom postajom okupljali novi regruti, a u blizni mjesta napada nalazi i se tržnica.

Prema novima podacima, broj mrtvih u četiri odvojena napada u srijedu u Iraku sada iznosi ukupno 116.

Pored dva navedena u Habaniji i Bakubi, u žestokom oružanom sukobu američkih i ukrajinskih vojnika te iračkih policajaca s jedne i iračkih pobunjenika s druge strane, u srijedu u južnom gradu Suwayrahu, ubijeno je 35 gerilaca i sedmorica pripadnika

nove iračke policije, objavile su savezničke snage. Još je 10 gerilaca ranjeno, 40 ih je uhićeno, a američke i ukrajinske snage nisu imale žrtava.

U minobacačkom napadu na stambenu četvrt u srijedu u Bagdadu ubijeno je dvoje, a ranjeno sedmero ljudi, objavljeno je iz bolničkih izvora.

Pročitajte više