Irak: Osamnaest pripadnika nacionalne garde ubijeno u napadu

OSAMNAEST pripadnika nacionalne garde, irački civil i napadač-samoubojica ubijeni su u napadu automobilom-bombom u nedjelju ujutro u blizini Balada, sjeverno od Bagdada, čime je broj mrtvih porastao na 20, po najnovijim podacima glasnogovornika američke vojske.

"Šesnaest pripadnika nacionalne garde i irački civil ubijeni su kad su antiiračke snage aktivirale automobil-bombu u blizini njihova autobusa", izjavio je narednik Robert Powell iz 1. pješačke jedinice sa sjedištem u Tikritu.

Još dvojica pripadnika nacionalne garde, ranjenih u napadu podlegli su ranama na putu u vojnu bolnicu, dodao je glasnogovornik nabrojavši još šest članova tih snaga koji su ranjeni u napadu izvršenom blizu Balada, smještena 70 km sjeverno od Bagdada.

Powell je kazao da je ubijeni civil žena koja se našla uz cestu u trenutku napada, do kojeg je došlo u blizini baze multinacionalnih snaga, smještene južno od Balada.

Napadač-samoubojica koji je bio u automobilu Toyota Land Cruiser poginuo je u napadu, izjavio je glasnogovornik vojske.

Pobunjenici su pojačali atentate na iračke snage sigurnosti u području smještenom sjeverno od Bagdada, pri čemu je od prošlog utorka ubijeno više desetaka osoba.

Pročitajte više