Iran objavio uvjet za prestanak napada na Izrael

Foto: EPA

Iranski ministar vanjskih poslova rekao je danas u Davosu da će napadi "Osovine otpora" na Izrael i njegove interese prestati ako prestane rat u Pojasu Gaze, upozorivši da bi sukob mogao pogoršati tenzije na cijelom Bliskom istoku.

"Okončanje genocida u Gazi dovest će do okončanja vojnih akcija i kriza u regiji", rekao je Amirabdolahian na Svjetskom gospodarskom forumu u Davosu.

Biden Hute prozvao teroristima

"Sigurnost Crvenog mora povezana je s razvojem situacije u Gazi i svi će patiti ako izraelski zločini u Gazi ne prestanu... Sve fronte (otpora) ostat će aktivne."

Američki predsjednik Joe Biden prozvao je u petak jemenske hutiste "teroristima" nakon što su tijekom noći američki i britanski ratni zrakoplovi, brodovi i podmornice izveli desetke zračnih napada na Jemen.

Hutisti, koji napadaju brodove na Crvenom moru u znak solidarnosti s Palestincima, zaprijetili su da će "snažno i učinkovito odgovoriti."

Iran: Napali smo izraelski špijunski stožer. Irak rekao da to ne postoji

Amirabdolahian je rekao i da Teheran dijeli obavještajne podatke s Irakom o aktivnostima Mosada u iračkom Kurdistanu. 

Iran je objavio da je njegova Revolucionarna garda napala izraelski špijunski stožer u Irbilu u ponedjeljak. Irak je zanijekao da takav centar u zemlji uopće postoji. 

Pročitajte više