Iran provocira Saudijsku Arabiju: Preimenovat će ulicu u kojoj se nalazi saudijska ambasada

Foto: FAH

OTKAKO je Saudijska Arabija pogubila šijitskog vođu tenzije između Irana i te zemlje ne smiruju se. Saudijska Arabija prekinula je jučer sve odnose s Iranom.

Ljutiti prosvjednici uništili su saudijsku ambasadu u Teheranu, dok je iranski vrhovni vođa Ajatolah Al Khamenei objavio kontroverznu sliku na svojoj web stranici, uspoređujući Saudijsku Arabiju s ISIS-om te tvrdeći da će se zemlja suočiti s božanskom osvetom zbog svojih postupaka.

Dok napetost raste, stigla je nova vijest. Glasine govore kako Iran planira preimenovati ulicu u kojoj se nalazi saudijska ambasada, u ulicu nazvanu po smaknutom vođi Nimru al-Nimru, prenosi Independent.

Kako piše IBTimes, gradsko vijeće Teherana raspravit će o toj ideji na sutrašnjem sastanku.

Kako god bilo, lokalni novinar Abas Aslan tvitao je sliku koja prikazuje kako su prosvjednici već donijeli odluku umjesto gradskog vijeća. Kako navodi Quartz, ovo ne bi bio prvi put da se Iran odlučio na takvo zadirkivanje.

Saudijska Arabija na prozivke Irana odgovorila je u izjavi.

"Iranski režim je posljednji režim na svijetu koji ima pravo druge optuživati za podupiranje terorizma, budući da je Iran država koja sponzorira teror i koju su osudili SAD i mnoge druge zemlje."

 

Pročitajte više