Iran testira projektile koji mogu dosegnuti Izrael i američke baze u regiji

IRANSKA revolucionarna garda započela je desetodnevnu vojnu vježbu koja uključuje testiranje projektila koji mogu dosegnuti Izrael i američke baze u regiji. Iran svake godine obavlja vojne vježbe u Perzijskom zaljevu, a ove su nazvane "Veliki prorok 6".

Iranski državni mediji su danas najavili vježbe, uz napomenu kako su osmišljene da bi se sačuvala "spremnost na protivničke napade", pri čemu se vjerojatno misli na Izrael i zapadne snage. Televizija je emitirala snimke podzemnih silosa s projektilima, za koje vojni dužnosnici tvrde da su dizajnirani za "hitru reakciju".

Unatoč tome što SAD i Izrael sumnjaju kako Iran razvije nuklearni program i ima namjeru na svoje projektile staviti nuklearne glave, iz Irana su odbacili te indicije i kazali kako je riječ o konvencionalnim projektilima dizajniranim za državnu obranu.

Iranski su dužnosnici napomenuli kako imaju namjeru i dalje razvijati svoj raketni program, a početkom godine iranska mornarica je već "oplemenjena" s novim raketnim sustavima, javlja Voice of America.

Pročitajte više