Irkinja završila u zatvoru jer je oštetila pakiranje čipsa

Foto: 123rf

IRKINJA je završila u zatvoru jer je nanijela štetu pakiranju čipsa vrijednom 1,50 eura (oko 11 kuna), javlja BBC.

Kathleen McDonagh (25) otvorila je paket Pringlesa u trgovini Tesco u gradu Corku prije nego što je platila taj proizvod na blagajni.

Cork je drugi po redu najveći grad u Irskoj.

Već je prije radila probleme

Zaposlenici Tescoa već su prije imali nekih problema s Kathleen McDonagh i zabranili su joj kupovanje u tom dućanu. Kathleen je objasnila sudu kako je baš zbog toga i otvorila pakiranje unutar trgovine jer su joj tako morali dopustiti da plati za proizvod.

No, na sudu je rečeno kako je McDonagh već prije bila osuđivana i da je počinila mnoga kaznena djela krađe.

Sud ju je osudio na dva mjeseca zatvora zbog štete koju je nanijela proizvodu i zbog koje se taj proizvod više nije mogao nuditi na prodaju.

Bilo joj je zabranjeno kupovati u toj trgovini

Kathleen McDonagh oštetila je pakiranje Pringlesa prije skoro dvije godine, 27. prosinca 2016.

Policajac je ispričao sudu kako je Kathleen McDonagh bila već prije poznata zaposlenicima trgovine Tesco i da joj je bilo zabranjeno kupovati u toj trgovini. Suprotno zabrani, ušla je u dućan, uzela pakiranje čipsa i krenula prema blagajni.

Prišao joj je zaštitar i zamolio da napusti trgovinu. Tada je McDonagh pred njim maknula poklopac s pakiranja i skinula zaštitnu foliju.

"Namjerno sam otvorila Pringlese jer ćete mi sad morati dopustiti da ih platim“, rekla je McDonagh zaštitaru.

"Pravila se pametna"

"Nismo to pakiranje mogli ponovo staviti na police. Mada je ponudila platiti za Pringlese, bilo joj je zabranjeno kupovati u trgovini i tako je nanijela štetu od 1,50 eura“, rekao je zaštitar.

Odvjetnik Kathleen McDonagh rekao je sudu kako se Kathleen nedavno udala i kako je već nekoliko mjeseci trudna te zamolio za blažu kaznu.

Sudac joj je dosudio kaznu zatvora u trajanju od 4 mjeseca, no smanjio na dva mjeseca zatvora i dva mjeseca uvjetne kazne. Napomenuo je kako je optužena namjerno otvorila proizvod, iako je znala da ne smije kupovati u toj trgovini i da se “pravila pametna“.

Pročitajte više