IRSKA I FRANCUSKA POLICIJA UHITILE SEDMORICU IZ PRAVE IRA-E

Sedam je osoba uhićeno u operaciji koju je irska policija u suradnji s francuskim kolegama izvela protiv irske disidentske republikanske skupine Prava IRA, saznaje se u utorak iz službenih izvora.

Irska je policija uhitila dvojicu muškaraca, a istovremeno je francuska policija na sjeverozapadu Francuske, u Normandiji i Bretanji, uhitila pet osoba povezanih s Pravom IRA-om.

Petero iz Francuske uhićeno je u sklopu preliminarne istrage o Pravoj IRA-i koju je na dojavu britanskih vlasti otvorio prprotuteroristički odjel pariškog javnog tužioca, priopćio je jedan dužnosnik tužilaštva.

Prema prvim podacima, uhićeni nisu povezani s bretonskim nacionalističkim pokretima koji su povezani s baskijskom separatističkom organizacijom ETA-om. Petorica uhićenih nemaju policijski dosje, objavljeno je iz ureda tužioca.

Irska republikanska armija (IRA) objavila je prekid oružanih napada u svojim nastojanjima za istjerivanjem Britanije iz Sjeverne Irske, no njezin odmetnuto krilo, Prava IRA, i dalje poduzima sporadične napade.

Pročitajte više