ISIS-u gori pod petama: Regrutiraju ženske bombaše samoubojice, obećavaju brda i doline

Foto: 123rf

ISLAMSKOJ DRŽAVI sve više nedostaje bombaša samoubojica, za što su dosad većinom trenirali djecu i tinejdžere, piše Daily Mail. Aktivisti za ljudska prava iz Raqqe tvrde kako su sad počeli s regrutiranjem žena.

Jednoj su Egipćanki navodno ponudili mnogo novca te joj obećali da će uskoro sa suprugom boraviti u raju, ako pristane biti ISIS-ov bombaš samoubojica. Žene odabiru upravo zato jer vjeruju da su manje sumnjive, zbog čega će akcije biti uspješnije.

Aktivisti za ljudska prava vjeruju kako će ISIS-ove mladenke iz stranih zemalja, članice al-Khansaa brigada koje patroliraju Raqqom ipak biti pošteđene ovakve sudbine, budući da je ta ženska brigada jedan od temelja ISIS-ove zastrašujuće propagande.

Islamska država stoga vrbuje Arapkinje.  Žena po imenu Farah tvrdi da ju je pripadnica ISIS-a pitala da se uključi u borbu za Raqqu jer je to "jedna od njenih dužnosti prema gradu". Također joj je rečeno da će se Islamska država pobrinuti za njezinu obitelj nakon njene smrti te da će prije same operacije dobiti mnogo novca.

Pročitajte više