Islamska zajednica u BiH muslimane poziva na bojkot novogodišnjih proslava

NA INTERNETSKIM stranicama Islamske zajednice u BiH objavljen je tekst u kojem se poziva muslimane na bojkot proslava Nove godine.

"Pokušaj da ne sudjeluješ u proslavama i dočecima ove noći jer se u njoj krše Alahove granice i čini ono što Gospodar mrzi i prezire", piše u tekstu kojega čine ulomci iz knjige Amira Durmića "Biseri sunneta u mozaiku vremena". Dalje se navodi na koji način muslimani u BiH trebaju provesti novogodišnju noć.

"Te noći rano ugasi svjetlo..."

"Te noći rano ugasi svjetlo i neka svi vide da bojkotiraš sve ono što se u njoj događa. Ne boj se ničijih prigovora. Zar nemaš pravo izbora", piše u tekstu te se dodaje kako će bojkotom ljudi sami sebi pokazati da ne žele žrtvovati "naklonost Uzvišenog Stvoritelja zbog kratkotrajnog uživanja koje će nestati onog trenutka kada završi novogodišnji vatromet".

U cijelom  tekstu se problematizira činjenica što muslimani slave Božić te se bošnjačka djeca raduju Djedu Mrazu. Podsjeća se muslimane da je alkohol u Islamu zabranjen te upozorava da se i u BiH tijekom božićnih i novogodišnjih blagdana enormno poveća prodaja alkohola.

"Blud, brakolomstvo i orgijanje dominiraju"

"Statistika je svake godine nekako krvavija. Više mrtvih, više ranjenih, više predoziranih alkoholom. A alkohol u ovoj noći donosi i moralnu anarhiju. Stid nestaje, a blud, brakolomstvo i orgijanja dominiraju nakon što nastupi ponoć", piše u tekstu te se dodaje kako je to "Alahu jedna od najomraženijih noći, naravno zbog raznovrsnosti i količine grijeha koji se u njoj počine".

Autoru teksta smetaju i spektakularne novogodišnje proslave na gradskim trgovima zato što smatra da bi se novac potrošen na njih mogao bolje iskoristiti. "Skupa operacija kojom bi se bolesniku spasio ili barem olakšao život, a koja bi se financirala iz sredstava namijenjenih za novogodišnje uređenje grada, isto tako bi građanima trebala novu godinu učiniti sretnijom i boljom", piše u tekstu na stranicama Islamske zajednice u BiH.

Na kraju je poziv na bojkot proslava Nove godine za muslimane koji bi trebali ranije ugasiti svjetlo kako bi svi vidjeli da se protive onome što se oko njih događa.

Pročitajte više