Ispitani svi svjedoci iz kluba u Slovenskoj, Kovačević bi uskoro mogao na slobodu

Foto: Index

DVADESETAK svjedoka, među kojima i suprug bivše predsjednice Jakov Kitarović, koji su se lanjskog Martinja našli u klubu Dragana Kovačevića, bivšeg predsjednika Uprave Janafa, a sada osumnjičenog u istoimenoj aferi, ispitano je u Uskoku, piše Večernji list.

Kako se neslužbeno doznaje, u odnosu na Kovačevića, koji je pritvoren zbog mogućeg utjecaja na svjedoke, Uskok još treba ispitati sedam, osam svjedoka, uglavnom osoba koje su bile u Upravi i Nadzornom odboru Janafa. Kada oni budu ispitani, a očekuje se da bi to moglo biti u idućih 20-ak dana, prestat će zakonski razlozi za Kovačevićev istražni zatvor.

Velika vjerojatnost da će Kovačević uskoro biti pušten da se brani sa slobode

Drugim riječima, ne dođe li do novog proširenja istrage, velika je vjerojatnost da će Kovačević uskoro biti pušten da se u nastavku postupka brani sa slobode. Njemu je istražni zatvor, baš kao i Kreši Peteku te Draženu Barišiću i Vinku Grgiću, dvojici saborskih zastupnika HDZ-a, odnosno SDP-a, produljen do 16. prosinca.

No za razliku od njih trojice, Kovačević je u bitno povoljnijoj situaciji jer mu je istražni zatvor određen samo zbog mogućeg utjecaja na svjedoke, dok je ostalima određen i zbog opasnosti od ponavljanja djela. A to djelo, stav je suda, a i Uskoka, mogu počiniti dok god obnašaju funkcije na kojima su bili kad su uhićeni.

Petek je u vrijeme uhićenja bio na čelu tvrtke Elektrocentar Petek, dok je Barišić HDZ-ov gradonačelnik Velike Gorice, a Grgić SDP-ov Nove Gradiške. U aferi Janaf Grgić, Barišić i Kovačević se sumnjiče da su kroz namještanje javnih natječaja omogućili Peteku da njegova tvrtka dobije poslove s Janafom, odnosno s gradovima Velikom Goricom i Novom Gradiškom.

Pročitajte više