Ispovijest nogometašice: Zirdum mi je rekao da navučem zastor i počeo me dirati

MALOLJETNA članica ženske U19 nogometne reprezentacije i Ženskog nogometnog kluba Mladost iz Čađavice, 16-godišnjakinja koja je člana Izvršnog odbora HNS-a Šimu Zirduma optužila za bludničenje, ispričala je što joj je Zirdum učinio i navela kako je to strašno iskustvo neće udaljiti od njene velike ljubavi - nogometa.

> Član izvršnog odbora HNS-a seksualno zlostavljao U19 reprezentativku!

> Član izvršnog odbora HNS-a pokušao zlostavljati i sestru Drage Gabrića?!

> Šimi Zirdumu zbog prijave za bludničenje određen pritvor, traži se suspenzija

"Nogomet igram od malena, on je cijeli moj život i zato ga ne želim prestati igrati niti nakon ovog strašnog iskustva. Još kao vrlo male igrale smo moja najbolja prijateljica i ja igrale nogomet s dečkima, a onda smo pokrenule inicijativu za osnivanjem kluba u Čađavici", ispričala je djevojka.

U razgovoru za Jutarnji list prepričala je kako je izgledalo Zirdumovo zlostavljanje: "Uoči kvalifikacijske reprezentativne utakmice Hrvatske s Ovčjim Otocima Zirdum me je pozvao da složim opremu, nakon svih cura koje su to već učinile prije mene. Poslušala sam ga, složila opremu i osjetila veliku uznemirenost, nelagodu. Onda mi je rekao da navučem zastor na prozoru i počeo me dirati".

Nudio joj je da joj postane menadžer

16-godišnjakinja, kojoj se iznimno teško svega prisjećati, navela je kako je tad istrčala iz prostorije i sva uplakana sve ispričala svojim kolegicama. "Suigračice su me tješile i plakale zajedno sa mnom", ispričala je djevojka. Pozvala je policiju: "Iako mi je zaprijetio da moram šutjeti, sve sam im ispričala kako je bilo, bila sam ustrašena, a kući me odvezao trener Berislav Martinčević".

Mlada nogometašica je ispričala kako joj je ranije Zirdum nudio ulazak u reprezentaciju te ugovor kojim bi joj postao menadžer.

"Poslije jedne utakmice, 23. kolovoza ove godine, rekao je da će me povesti kući, a odvezao me u Slavonski Brod u jedan kafić pansiona Antonio. Kada su to čule ostale cure, počele su vikati `imamo uljeza` tako da je tada odustao", ispričala je 16-godišnjakinja.

"Dočekao sam Zirduma i rekao mu da odjebe, i vratio je kući roditeljima"

Da je Zirdum nešto pokušavao, znao je i Damir Konta, član Uprave Ženskog nogometnog kluba Mladost Čađavica, koji je Jutarnjem listu ispričao: "Dan prije reprezentativnih priprema u Krapinskim toplicama Zirdum je tu curu želio odvesti bez znanja njezinih roditelja. Uspio sam ga spriječiti jer bi je onda sigurno silovao. Vidio sam je na stanici kako čeka kada mi je rekla da će je povesti Šime Zirdum. Pitao sam je kako idu ostale cure, a kada je rekla da idu organizirano, znao sam o čemu se radi. Dočekao sam Zirduma i rekao mu da odjebe, i vratio je kući roditeljima".

Pročitajte više