Istaknuti HDZ-ovac sa sinom krao željeznu armaturu s gradilišta, uhvatila ih policija

ISTAKNUTI karlovački HDZ-ovac i trenutni savjetnik ravnatelja Županijske uprave za ceste Stjepan Turković (64) jučer je sa sinom Mijom (31) uhvaćen u krađi željezne armature s gradilišta obilaznice Turnja, pa je postupala i policija, javio je KAportal

Policija je, naime, danas izvijestila da je postupala po zaprimljenoj dojavi te da su policijski službenici zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela krađe u pokušaju proveli kriminalističko istraživanje nad dvojicom muškaraca u dobi od 64 i 31 godine.

Naime, muškarce se sumnjiči da su u večernjim satima 5. srpnja s gradilišta u Jelašima u Karlovcu pokušali otuđiti armaturne šipke. Protiv osumnjičenih će zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela krađe u pokušaju nadležnom državnom odvjetništvu biti podnesena kaznena prijava, rekli su nam u policiji.

Krađa armature s gradilišta je sama po sebi bizarna, a još je bizarnije da se radi o poznatom i politički aktivnom Stjepanu Turkoviću, HDZ-ovcu koji je tijekom zadnjih trideset godina obnašao niz stranačkih funkcija, bio gradski i županijski vijećnik te redom direktor gradskog poduzeća Zelenilo, predsjednik NK Karlovac, ravnatelj Županijske uprave za ceste pa sada i savjetnik ravnatelja te iste uprave za ceste. 

U javnosti je bio i slučaj uhljebljivanja u ovoj županijskoj ustanovi, kad je Turković kao v.d. ravnatelja otvorio natječaj na radno mjesto savjetnika na koje se sam javio da bi, naravno, i bio izabran.

Danas je Kaportal uspio dobiti Turkovića te su ga pitali za slučaj, no samo je rekao da trenutno ne može ništa govoriti jer je postupak u tijeku. Rekao je da i nije bio uhićen, da je to gruba i ružna riječ, no potvrdio je da je policija postupala. Inače, HDZ-ovac Turković, koji je sad uhvaćen u krađi željezne armature s gradilišta obilaznice, ranije se jako zalagao za izgradnju te iste oblaznice.

Podnio ostavku u stranci

Nakon što je policija objavila da provodi kriminalističko istraživanje protiv Turkovića i njegovog sina, županijski HDZ je objavio da je pokrenuo postupak njegova isključenja iz stranke.

Kako odgovaraju na upit KAportala, nakon saznanja o djelovanju Turkovića "koje je prouzročilo štetne posljedice za ugled stranke, predsjednica ŽO HDZ-a Karlovačke županije Nada Murganić i predsjednik GO HDZ-a grada Karlovca Damir Mandić pokrenuli su postupak bezuvjetnog isključenja iz Hrvatske demokratske zajednice".

"U međuvremenu je gospodin Stjepan Turković podnio izjavu o istupanju iz članstva HDZ-a čime se obustavlja i gore navedeni postupak. Napominjemo kako gospodin Turković nije bio obnašatelj stranačkih funkcija u županijskoj i gradskoj organizaciji, poručuju iz HDZ Karlovačke županije", objavili su.

 

Pročitajte više