Istarski kandidati na lokalnim izborima uspješno prošli test na droge

REZULTATI toksikološke analize kandidata svih političkih stranaka za lokalne izbore u Istri, osim IDS-a, predstavljeni su danas u Puli i niti kod jednog kandidata nije pronađena prisutnost opojnih droga.

Podsjetimo, testovi su obavljeni još 28. travnja u laboratoriju Forenzičke tvrtke Dan-Jar iz Zagreba, na inicijativu Istarskog socijaldemokratskog foruma (ISDF-a), a rezultati novinarima predstavljeni danas, na konferenciji za medije, kojoj su nazočili i sami kandidati koji su se podvrgnuli testiranju.

Testiranju se jedino nisu odazvali istarski župan Ivan Jakovčić te IDS-ovi kandidati za gradonačelnike, jer su oni testiranje obavili prije 20-ak dana u Službi za prevenciju i suzbijanje ovisnosti Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije, davanjem uzorka urina. Njihovi rezultati, isto tako su bili negativni na prisutnost droga.

Bruno Langer, kandidat ISDF-a za istarskog župana, novinarima je kazao kako je nepojavljivanje IDS-ovaca na testiranju odraz njihovog krajnjeg cinizma i licemjerja. Njegov kolega protukandidat, Dino Debeljuh, nadovezao se i kazao kako se ovim htjelo pokazati transparentnost kandidata te vratiti povjerenje birača u političare.

K.S.
Foto: barkun.hr

Pročitajte više