Istarski sindikati zadovoljni odazivom članstva na prosvjed

Predsjednici Sindikata Istre i Kvarnera te istarskog povjereništva SSSH Bruno Bulić i Silvano Hrelja izrazili su na današnjoj konferenciji za novinare zadovoljstvo odazivom tristotinjak članova iz Istre na svesindikalnom saboru i prosvjedu u Zagrebu.?L

Bulić je rekao da su stajališta i argumenti sindikata protiv donošenja Zakona o radu potpuno opravdana i neoboriva.

´Razgovori sa saborskim zastupnicima te sama rasprava u Saboru dokazuju kako u SDP-u vlada partitokracija. Nažalost, to se dešava stranci koja je donedavno zračila socijaldemokracijom i kojoj smo vjerovali´, rekao je Bulić.

´Žalosnom´ je ocijenio činjenicu da se sindikati sada moraju obraćati onima protiv kojih su se, kako je rekao, ´rukama i nogama borili da se maknu s vlasti s obzirom na pretvorbu i privatizaciju koju su proveli´ te na ´štetu koju su nanijeli hrvatskom radništvu´.

´Nadam se da će u ovom slučaju ipak prevladati razum te da Sabor neće donijeti nikakve odluke dok se socijalni partneri ne dogovore´, rekao je Bulić.

Predsjednik istarskog SSSH Silvano Hrelja izrazio je nadu kako prijedlog izmjena zakona o radu ipak neće biti prihvaćen. Dodao je da će sindikati, bude li to zatrebalo, izvršiti pripreme za opći štrajk ili skupiti 450.000 potpisa koliko treba da Sabor raspiše referendum kako bi se taj zakon skinuo iz saborske procedure.

Pročitajte više