Istraga u veleposlanstvu: Kolindinog "špijuna" povukli nazad Zagreb?

DJELATNIK sigurnosti VII. uprave MVPEI-a, koja štiti veleposlanstva i hrvatske diplomatske predstavnike, Ivan Sarić, danas bi navodno trebao stići u Zagreb "na konzultacije". Mediji su Sarića identificirali kao onoga za kojeg se sumnja da je snimao i pratio veleposlanicu u SAD-u Kolindu Grabar Kitarović, a snimke kasnije postavio na YouTube.

Osumnjičeni se djelatnik navodno okrenuo protiv veleposlanice, jer mu nije produžila mandat te je uzela automobil Toyotu Siennu koji su on i njegova supruga ranije koristili.

Glasnogovornik Ministarstva vanjskih poslovao Mario Dragun ove nam navode nije htio potvrditi. Dragun je tek ponovio kako se po tom pitanu vodi žurna istraga, kako o tome je li se službeni automobil koristio u privatne svrhe, tako i oko toga tko je snimao i pratio veleposlanicu Grabar Kitarović. "Vrlo brzo ćemo izaći u javnost s rezultatima istraživanja", kazao nam je Dragun.

U istragu se navodno uključila i američka Tajna služba koja je pojačala nadzor oko veleposlanstva Republike Hrvatske u Washingtonu. Podsjetimo, djelatnik MVPEI-a neovlašteno je snimao supruga hrvatske veleposlanice kako vozi djecu u školu te se sastaje s drugim diplomatima među kojima je bio i jedan njemački diplomat.

Pročitajte više