Istraživači u Sibiru pronašli Jetijev otisak, krevet i dlake

MIT o Jetiju dobio je novu dimenziju, jer međunarodni tim istraživača tvrdi da je našao njegovo prebivalište u šumama južnog Sibira.

Oni su na poziv guvernera regije krenuli u ekspediciju po Altajskim planinama. Blagoslov za ekspediciju dobili su i od lokalnog šamana Nadezhde. "Nisam siguran da vam to smijem  reći, ali on postoji", kazao im je šaman.

Tijekom ekspedicije su uočili grane koje nisu mogle slomiti životinje bez ruku, niti ljudi, jer za to nisu dovoljno snažni. Među lokalnim stanovništvom već dugo kruže priče o Jetiju, a jedan stanovnik je istraživačima kazao kako je vidio visoko, dlakavo biće, nalik na čovjeka, piše ruski RT.

Pronalaske još treba potvrditi u laboratoriju

"To je Jeti, gospodar tajgi. Mnogi su vidjeli njegove znakove prisutnosti. Kao da želi da znamo da postoji, ali ne i da ga nađemo", kazao je Valery i uputio istraživače u smjeru Jetija, ne usudivši se i sam poći. Istraživači su potom otišli do špilje Azaskaju gdje su pronašli otisak stopala.

"Našli smo nešto što izgleda kao prsti i peta", kazao je američki istraživač Jeff Meldrum. Međutim, konsenzus je među istraživačima da nikako nije riječ o medvjeđe, otisku. Osim toga, ruski znanstvenik Fokin u udubljenju je pronašao dlake koje bi mogle  pripadati Jetiju.

Navodno su istraživači pronašli Jetijevu špilju, krevet i druge znakove obilježavanja teritorija. Vlasti regije Kemerovo smatraju kako istraživanja dokazuju da na njihovom teritoriju postoji Jeti, iako preliminarne rezultate i indicije tek treba laboratorijski potvrditi.

Pročitajte više