Istražni spis u predmetu Ovčara stigao specijalnom tužitelju

ISTRAŽNI spis u predmetu ratnog zločina na Ovčari 1991. godine stigao je specijalnom tužitelju za ratne zločine u Beogradu, te se najkasnije do 6. prosinca očekuje podizanje optužnice protiv devetorice osumnjičenih za taj zločin, javio je jutros Radio B92.

Istražni sudac novosadskog Okružnog suda Miroslav Alimpić jučer je priopćio da je istraga vođena protiv devet osoba, koje se sve nalaze u pritvoru.

"Istraga protiv više osoba, zbog ratnog zločina protiv ratnih zarobljenika u predmetu Ovčara, započela je 7. lipnja, nakon saslušanja četvorice osumnjičenih i uhićenih, dok se za dvojicom još tragalo. Oni su uhićeni 26. lipnja i 18. srpnja, a tijekom studenoga je istraga proširena na još tri osobe, koje su također pronađene i lišene slobode", izjavio je Alimpić, a prenosi "Glas javnosti". On je dodao da je, s obzirom da prvoj četvorici osumnjičenih pritvor ističe 6. prosinca, taj datum krajnji rok za podizanje optužnice.

Istražni sudac Alimpić nije želio priopćiti imena osumnjičenih i druge podatke iz izstrage, ali je kazao da spis koji je dostavljen specijalnom tužitelju za ratne zločine ima oko 800 stranica, s izjavama oko 50 svjedoka i brojnim dokumentima, od kojih su neki dobijeni i iz Međunarodnog kaznenog suda u Den Haagu.

(Hina) ttag sb

Pročitajte više