Italija slavi Berlusconijev dan. Pojavit će se i sam Berlusconi - kao hologram

Foto: EPA

TALIJANSKI političari, nogometaši i TV zvijezde okupit će se danas u gradiću Paestumu kako bi proslavili Berlusconijev dan. Riječ je o proslavi kojom se obilježava 87. rođendan kontroverznog bivšeg premijera. Silvio Berlusconi, koji je preminuo u lipnju, također će biti prisutan - u obliku holograma.

Mali prikaz talijanskog bivšeg čelnika bit će projiciran na ulazu u dvoranu, pozdravljajući sudionike sa smiješkom dok recitira govor koji je Berlusconi održao u američkom Kongresu 2006. godine. "Njegova će silueta biti prozirna, kao da lebdi", objasnio je član tima koji je radio na razvoju holograma.

Naslijedio ga ministar vanjskih poslova

Sudionici bi mogli biti razočarani kada čuju da će hologram Berlusconija, koji je bio visok 171 centimetar, biti velik svega 60 centimetara, piše Politico. Berlusconijev dan će biti održan u sklopu trodnevnog događaja Forza Italia, koji zapravo predstavlja drugu konvenciju stranke desnog centra od smrti njezina čelnika. 

Stranka će raspravljati o svom programu za predstojeće europske izbore sljedeće godine. Podsjetimo, Berlusconi je preminuo u bolnici San Raffaele u Milanu, gdje je primljen zbog niza zdravstvenih problema povezanih s leukemijom. Na čelu stranke ga je naslijedio talijanski ministar vanjskih poslova Antonio Tajani. 

Pročitajte više